Co-creatie Iglo en Alpro: spinazie à la soja-crème

De merken springen in op de vegan-trend. ‘Een uitkomst voor mensen die een lactose- en of glutenintolerantie hebben.’

Iglo en Alpro hebben werken samen door Iglo Spinazie met Alpro te ontwikkelen. De spinazievariatie is volgens de merken een uitkomst voor mensen die een lactose- en of glutenintolerantie hebben. Het merkenduo: ‘Ook voor mensen die bewust met voeding en gezondheid bezig zijn, is het product geschikt.’

Net zo romig
Het resultaat is een 100% plantaardige spinazie, die ‘net zo romig als de al jarenlang geliefde Iglo Spinazie à la crème is’.

 

‘Steeds meer mensen gaan vegan eten’

 

Inzichten
Iglo en Alpro weten dat 5 procent van de Nederlanders een lactose-intolerantie heeft, en 1 procent heeft last van een glutenallergie (coeliakie). De laatste groep is allergisch voor de reguliere Spinazie à la crème omdat die gebonden is met meel. Iglo en Alpro: ‘Daarnaast gaan steeds meer mensen bewust zuivelvrij, glutenvrij of vegan eten. Dit maakt dat er een steeds grotere vraag is naar dit soort producten. En win-win voor de huishoudens waar niet iedereen hetzelfde dieet heeft; er hoeft niet meer apart gekookt te worden voor gezinsleden met genoemde allergenen.’

 

Verkrijgbaar
Iglo Spinazie met Alpro is vanaf november te vinden in het vriesvak van de supermarkten en online via iglo.nl/producten/iglo-spinazie-alpro-400gr. De spinazie is verkrijgbaar in een verpakking van 400gram. De consumentenadviesprijs is € 1,39.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie