MKB-Nederland zet traag betalende gemeenten op site

MKB-Nederland zet het betaalgedrag van Nederlandse gemeenten online. De werkgeversorganisatie voor het midden- en kleinbedrijf hoopt zo trage betalers onder de gemeenten aan te sporen hun rekeningen eerder te voldoen. Dat maakte voorzitter Loek Hermans van MKB-Nederland dinsdag bekend bij het begin van de Week van de Ondernemer in Utrecht. Ondernemers weten zo volgens de werkgeversorganisatie precies waar zij aan toe zijn als zij voor een bepaalde gemeente werk uitvoeren.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Op de website spoort MKB-Nederland traag betalende gemeenten aan om hun betalingsgedrag te verbeteren. Goed betalende gemeenten krijgen een pluim. Een klein deel van alle 403 gemeenten stuurden op verzoek van MKB-Nederland informatie op ten aanzien van hun betalingsbeleid. Tweederde van de gemeenten heeft na ruim acht weken nog niet gereageerd op het verzoek van de ondernemersorganisatie.

Uit onderzoek van MKB-Nederland blijkt dat 58 procent van de ondernemers die zaken doen met gemeenten gemiddeld langer dan 30 dagen moet wachten op zijn geld. Voor bijna een kwart van de bedrijven is dat zelfs langer dan 40 dagen. Voor kleine en middelgrote bedrijven is het in deze tijden van cruciaal belang dat gemeenten op tijd betalen. Het kabinet neemt dan wel maatregelen om de cashpositie van bedrijven te verbeteren, het is vreemd dat deze bedrijven dan wel te lang op hun geld moeten wachten van gemeenten. Ook zijn lokale overheden een machtige en onmisbare klant voor het mkb. Bedrijven zijn daarom volgens MKB-Nederland terughoudend in het kenbaar maken van hun ongenoegen over te late betalingen.

Op kunnen ondernemers melden wanneer de aangegeven betalingstermijnen van de gemeenten niet voldoen aan de praktijk. Ook kunnen zij hier terecht voor klachten over andere te laat betalende overheden. (mkb.nl)

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie