Informatie biologisch voedsel moet beter


Het aspect van de voedselveiligheidrisico's in de biologische sector blijft nu nog vaak onderbelicht. Zelden wordt gemeld dat door het open karakter van de biologische veehouderij dieren makkelijk ziekteverwekkers als bacteriën, virussen en parasieten kunnen oplopen.
Dat schrijven onderzoekers van Wageningen UR (University and Research Centre) in een artikel in het decembernummer van Journal of Food Protection. De Wageningse onderzoekers zeggen dat het gebrek aan openheid het publieke vertrouwen in de biologische sector in de toekomst kan schaden.
Vacatures
Senior Marketeer Partnerships
Nationale Postcode LoterijSenior communicatieadviseur
Gemeente DelftTeamleider Online
AVROTROSDe ziekteverwekkers waarmee dieren uit biologische veehouderijen kunnen worden besmet, kunnen ook in de voedselketen komen. Voorbeelden daarvan zijn besmettingen met de parasiet Toxoplasma gondii in varkensvlees en hogere dioxine-gehaltes in biologische eieren.
Dat in de communicatie de voedselveiligheidsrisico's onderbelicht blijven, vinden de onderzoekers onwenselijk. 'Consumenten moeten weten dat sommige risico's inherent zijn aan de keuze om dieren in een natuurlijker en welzijnsvriendelijkere omgeving te houden. Dankzij deze gebalanceerde informatie kunnen consumenten beter beslissen om een biologisch product wel of niet aan te schaffen', schrijven de auteurs in het wetenschappelijk artikel.
Bron: ANP.
Reacties:
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word lid