Overslaan en naar de inhoud gaan

Wereldbiodiversiteitsdag wil publiek verbinden met de natuur

Zaterdag 22 mei was het Wereldbiodiversiteitsdag. Ondanks alle inspanningen gaat de biodiversiteit er nog steeds in ‘alarmerend tempo’…
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

Biodiversiteitsdag is gehouden in het Europees Jaar van de Biodiversiteit en sluit aan bij de EU-campagne ;Biodiversiteit - dit gaat ons allemaal aan&;">'Biodiversiteit - dit gaat ons allemaal aan'. Doel van de campagne is het probleem van het verlies aan biodiversiteit voor het voetlicht brengen en de gevolgen ervan voor ons dagelijkse leven tonen.

related partner content for mobile comes here

Het publiek weet de campagne-site en de social media die aan de campagne zijn gewijd, goed te vinden. In de eerste zes weken van de campagne is de website, die in alle EU-talen beschikbaar is, meer dan 550 000 keer bezocht en dat cijfer stijgt nog elke dag. Zo'n 56 000 mensen uit meer dan 120 landen hebben op de biodiversiteitspagina's op Facebook hun steun gegeven.

De campagne is in het bijzonder gericht op landen waar actie zeer zinvol wordt geacht. Met PR-acties en straatkunst is zij met succes op gang geschoten in Nederland, Spanje, Bulgarije, Roemenië, Polen en Italië. In deze zes geselecteerde landen zijn ook familieactiviteiten op poten gezet in het kader van de evenementen van Wereldbiodiversiteitsdag.

De campagne zal burgers niet alleen sterker bewust maken van het probleem, maar ook van de actieve rol die zij kunnen spelen om het verlies aan biodiversiteit af te remmen en te voorkomen. De website betrekt mensen bij de campagne door hen actief te leren hoe ze met de natuur verbonden zijn. Behalve dat ze vrienden kunnen worden van levende organismen en soorten, kunnen mensen ook een biogediversifieerde foto van zichzelf op Facebook creëren. De hoop is dat mensen, door meer te ontdekken over de natuur die ze zo vaak als vanzelfsprekend beschouwen, ook zullen leren om er beter zorg voor te dragen.

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in