Bedrijfsleven spendeert meer aan minder goede doelen
Vooral in de bouw en handel zijn er veel sponsors te vinden. Per vestiging werd in 2000 gemiddeld 7800 gulden aan charitatieve instellingen besteed, wat neerkomt op ongeveer 83 gulden per werknemer.
Hoewel grote bedrijven in het algemeen vaker goede doelen steunen, is het gemiddelde sponsorbedrag juist bij kleinere bedrijven met 20 tot 50 werknemers relatief groot. Kleinere ondernemers spendeerden zo’n 186 gulden per werknemer, terwijl bedrijven met 200 of meer mensen gemiddeld 35 gulden per werknemer afstaan.
Per goed doel hebben de bedrijven gemiddeld 5700 gulden besteed. Vergeleken met 1998 worden er minder charitatieve doelstellingen gesponsord maar wordt er per goed doel meer besteed.
De motivatie voor doneren is hetzelfde gebleven: uit humanitaire overwegingen en een gevoel van maatschappelijke verantwoordelijkheid. Maar vergeleken met 1996 en 1998 telden commerciële overwegingen in 2000 meer mee: 15 procent van de ondervraagden sponsort uit PR of reclame-overwegingen, circa 13 procent gaf aan dat de naamsbekendheid dankzij de sponsoring toenam en 10 procent sprak van een imagoverbetering.
Vacatures
Accountmanager
SpottaExterne communicatie- en mediaspecialist
Vereniging Eigen HuisAccountmanager New Business
Spotta
Volksgezondheid is favoriet bij de sponsors: 51 procent van de respondenten gaf voorkeur aan een goed doel op dit gebied, gevolgd door 17 procent voor maatschappelijk werk & welzijn en 13 procent ontwikkelingssamenwerking.
Belangrijk voor de donateurs is zekerheid dat het geld goed terecht komt, naamsbekendheid van de instelling, een niet te controversieel imago en er wordt het liefst gegeven aan een concreet project.
Reacties:
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word lid