Overslaan en naar de inhoud gaan

Nederlanders zijn mooi–weer–barbecueërs

Verzamelen rondom de barbecue met een fijn gezelschap, terwijl de spiesjes liggen te roosteren.
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

Nu de zomer officieel van start is gegaan en ook het zonnetje zich van haar zonnige kant laat zien, halen Nederlanders de barbecue weer tevoorschijn. Hoewel we allemaal het barbecueën hoog in het vaandel hebben staan barbecuet 94% procent van de Nederlanders alleen op zomerse dagen, zo blijkt uit het barbecueonderzoek* in opdracht van Weber. Hoogste tijd om het barbecueseizoen in te luiden met vrienden of familie en de hele avond lang te genieten van deze heerlijke temperaturen. Voor de nodige barbecue–inspiratie raadpleeg je vanaf nu de Weber’s on the Grill app.

related partner content for mobile comes here

[PERSBERICHT]

Nederlandse barbecuegewoonten
Weer of geen barbecueweer? Ten opzichte van andere landen loopt Nederland ver achter als het gaat om de barbecuefrequentie. Nederlanders houden van barbecueën, maar doen het relatief weinig omdat het zoveel regent in ons kikkerlandje. Ondanks de stijging van 4 keer (2008) naar 6 keer per jaar (2012) ligt de Nederlandse barbecuefrequentie op de helft van landen waar het opmerkelijk genoeg ook regelmatig miezert zoals in Duitsland en Tsjechië. Daarnaast houden wij nuchtere Nederlanders van een simpel stukje vlees. Hoewel talloze culinaire variaties te bereiden zijn op de barbecue, is het speklapje bij 93% van de Nederlanders het meest ideale barbecuevoedsel. In andere landen is de hamburger veelal het meest populair.

Culinaire app voor barbecue–inspiratie
Voor variatie in de barbecuekeuken heeft Weber een app ontwikkeld met meer dan 250 recepten om inspiratie op te doen. Ondanks dat veel Nederlanders zichzelf een ware meesterkok vinden achter de grill, blijven de culinaire hoogstandjes vaak uit. De grillplaat wordt amper bezet door groenten of bijvoorbeeld een stukje pizza. Variatie op de barbecue blijft voor veel Nederlanders lastig. We komen vaak niet verder dan vleesspiesjes, hamburgers en speklapjes. De app biedt barbecueliefhebbers in Nederland de gelegenheid om hun culinaire horizon te verbreden. Daarnaast maken ook basistechnieken, veiligheidsadviezen, onderhoudstips en een aantal handige hulpmiddelen als boodschappenlijstjes voor recepten en een praktische barbecuetimer onderdeel uit van de app. De Weber's on the Grill app is voor € 3,99 te downloaden in de Appstore en is verkrijgbaar voor zowel iPhone als iPad.

Barbecuefeiten:
• 49% van de Nederlandse huishoudens is in het bezit van een barbecue
• Nederlandse gezinnen barbecueën gemiddeld 6 keer per jaar
• Er wordt het meest gebarbecued op feestdagen, waarbij verjaardag (68%) aan kop gaat, gevolgd door Koninginnedag (39%), Pinksteren (37%) en Hemelvaartsdag (31%). Ook wordt er meer gebarbecued als ons Oranje speelt (20% toename)
• Meer dan de helft van de Nederlanders gebruikt de zogenoemde 'briketten' barbecue

*Dit representatieve kwantitatieve onderzoek is in opdracht van Weber in 2011 uitgevoerd door marktonderzoeksbureau GFK (onder 10.000 respondenten) en door Grill Watch (onder 1.025 respondenten).

Mobile Marketing Nederland 2012 (www.mobilemarketing.nl)

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in