Merkvis
Amerikanen beschreven meteen de grootste vis die in de kom zwom.
De Chinezen daarentegen beschreven de omgeving, de planten en de stenen die in de kom lagen. De Amerikanen waren gericht op het individu.
De Chinezen hadden meer oog voor de omgeving met als doel dat daar de vissen gelukkig van zouden worden.
En zo is het naar mijn bescheiden mening ook met Merken. Het kijken naar en geconfronteerd worden met een Merk zal door verschillende brillen een andere effect hebben. Houden Merken zich met die verschillen bezig? Nou nee niet echt. De meeste Merkcommunicatie is nog steeds massacommunicatie terwijl de mogelijkheden om één op één te communiceren alleen maar toeneemt.
Vacatures
Accountmanager
SpottaAccountmanager New Business
SpottaExterne communicatie- en mediaspecialist
Vereniging Eigen HuisWaarom doen Merken dat dan niet? Merken stellen zich nog steeds teveel als Amerikanen op die vanuit productwaarden en hun eigen ikkie tegen de dingen aankijken. Cultuurverschillen en persoonsverschillen worden nog met oude communicatiemaniertjes gladgestreken.
Tijd dus om een aantal andere factoren, zoals Filosofie, mee te laten spelen bij Merkcommunicatie met als aansprekend voorbeeld de viskom.
Een mooi boek op dat gebied is het net uitgekomen: “Nietzsche&Kant Lezen de krant” van journalist/filosoof Rob Wijnberg.
Reacties:
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word lid