Overslaan en naar de inhoud gaan

Bedrijven weten maar weinig van e-mailmarketing

Binnen het Nederlandse bedrijfsleven is een gebrek aan kennis en professionalisme bij het versturen van eigen e-mailmarketinguitingen als…
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

Enkele uitkomsten:

Zo'n 40 procent van de bedrijven verstuurt mailings zonder verkregen opt-in of opt-out mogelijkheid, of weet zelfs niet wat die termen inhouden. En meer dan de helft van de bedrijven weet niet wat spam is. Ook heeft men weinig zicht op het succes van de e-mailmarketingcampagne. En de meerderheid van de bedrijven weet niet of de respons op hun mailings hoger is dan bij de concurrentie.

Acht op de tien bedrijven die gebruik maken van e-mailmarketing versturen nieuwsbrieven. Men maakt veel minder gebruik van e-folders, e-mailfacturen of viral marketing. De grote meerderheid van de bedrijven voert de e-mailmarketing volledig zelf uit. Men besteedt nauwelijks uit aan gespecialiseerde bedrijven. Het voornaamste doel van de e-mailings: het verstrekken van informatie. Van het genereren van omzet of acquisitie van nieuwe klanten is minder vaak sprake.

Toekomstverwachtingen

De meeste bedrijven denken dat het belang van e-mailmarketing toe zal nemen, met name in de vorm van e-mailings. Ongeveer vier op de tien verwacht over vijf jaar zelfs helemaal geen papieren mailings meer te versturen. Het succes van e-mailmarketing vormt echter ook een bedreiging. Op dit moment vindt 42 procent al dat het huidige aantal e-mailings een succesvolle e-mailmarketingcampagne kan bedreigen.

Er is dus nog ruimte voor kennisverbetering als het gaat om e-mailmarketing. De E-mail Marketing Associatie (EMMA) maakte daarom tijdens de uitreiking van de e-mailmarketingawards (donderdag 6 september) dan ook bekend te starten met een E-mailmarketing Benchmark. Via dit Benchmarkonderzoek (in samenwerking met De Vos & Jansen en Twinkle) kunnen Nederlandse bedrijven dan zien hoe zij scoren ten opzichte van landelijk gemiddelde scores.

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al abonnee? Log hier in