Roken, of liever gezegd "niet meer roken" in de horeca...


Koninklijk Horeca Nederland heeft een enquête gehouden onder haar 21.000 leden om de eerste resultaten van het rookverbod in horeca bedrijven te meten. De response was ca. 15 %.
Belangrijkste conclusies:
Vacatures
Senior Marketeer Partnerships
Nationale Postcode LoterijSenior communicatieadviseur
Gemeente DelftTeamleider Online
AVROTROS
* 58% verwacht daling omzet
* 64% verwacht toename overlast in omgeving bedrijf
* 55% verwacht dat gasten in meer of mindere mate begripvol reageren, maar ook 31% verwacht weinig tot geen begrip; de horecaondernemer moet dus rekening houden met dubbele gevoelens bij gasten
* 27% is van plan om met rookruimte te gaan werken
* van bedrijven die een rookruimte zeggen te gaan maken, gaat het bij ongeveer 80% om een oppervlakte van maximaal een kwart van het totale vloeroppervlak.
Een samenvatting van het onderzoek staat hier.
Het gehele onderzoek is hier te downloaden.
Wordt vervolgd...
Reacties:
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word lid