Overslaan en naar de inhoud gaan

a big hand for big data

Big data. Tja, ik weet het ook niet. Knappe meid, knappe jongen die het wel weet. We moeten ons in ieder geval niet blindstaren op data,…
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

Iets wat zowel beter als goedkoper is zal altijd de vorige standaard vervangen. Vaak duurt het even voor een nieuw alternatief aan beide voorwaarden voldoet en de nieuwe standaard wordt. Big data zal een deel van het huidige (‘small data?’) onderzoek vervangen (het stellen van vragen heeft al langer het monopolie niet meer). Maar het zal vooral aanvullend aan elkaar zijn. De kracht zit hem daarbij in het samenbrengen van de verschillende bronnen, en daar vervolgens informatie van maken die kortcyclisch beschikbaar is en actionable. Dat is zeker een uitdaging voor de huidige marktonderzoekbureaus, maar niet minder voor de huidige bedrijfsonderzoekers. Wie runt straks het intelligence centrum van de organisatie??

We moeten ons denk ik ook niet blindstaren op data, hoe big ook. De meeste revolutionaire veranderingen zijn het gevolg van small events (zie ook het boek van Taleb: "Black Swan Theory"). Als je zou analyseren wat het meeste impact heeft bij het doorvertalen van onderzoek/informatie naar actie, dan verwacht ik niet dat dat per se de big data, de grote lijnen en de rode draden blijken te zijn. Vaak zal dat ook blijven zitten in de anekdotische data, de n=1 stories, de menselijke maat. Ik verwacht, obv een onderzoek dat ik deed onder marketeers en onderzoeker (via mijn vorige Molblog), dat naast big data vooral ook de ‘big hand’ het vak gaat veranderen: de hand(reikingen) van de klant. We zullen als onderzoekers klanten vaker, dichter en structureler gaan betrekken bij de organisatie en de medewerkers. Als je die -vaak uitgestoken- hand ‘big’ maakt dan krijg je dus letterlijk de handen op elkaar (en uit de mouwen) voor veranderingen in organisaties.

En, vanuit marketing perspectief, wie zit er eigenlijk met zijn handen aan de knoppen? Is dat niet in toenemende mate de consument zelf en niet de marketeer? En de knoppen waar de marketeer aan zit; hoever kunnen die nog draaien en hebben die voldoende hefboom in het raderwerk? Lees wat dat aangaat ook eens deze interessante blog: .

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al abonnee? Log hier in