Vragen aan Charles Huijskens
Ik zou heel graag horen hoe Scheringa zelf in kwesties als woordvoering en reputatie stond in de verschillende stadia van deze gebeurtenissen. Had hij daar uitgesproken opvattingen over en zo ja welke? Of was er sprake van paniek en ad-hoc acties van zijn kant?. Ik kan me voorstellen dat hij daar zelf zeer bepalend in is geweest.
Posted by Margreet Arendsen
Opvallend in de DSB-case was dat Dick Scheringa pas zelf in beeld kwam (om excuses te maken en ieder gerust te stellen dat het goed zou komen) toen de zaak al in een onomkeerbare neerwaartse spiraal was beland. Was Klaas Wilting toen net ingehuurd en was hij degene die Dick Scheringa ervan doordrong dat hij zelf in beeld moest? Enne..... speelde Charles Huijskens misschien een onzichtbare rol op de achtergrond - en weet hij meer???? - waardoor hij nu degene is die de DSB-case gaat bespreken op het Communicatiecongres ...;)
Posted by Christine Kliphuis
Vacatures
Senior communicatie adviseur / Woordvoerder
Ministerie van Klimaat en Groene GroeiContentredacteur
Provincie UtrechtConcern communicatieadviseur
Gemeente Altena
Fantastische tv gisteravond! Paul Witteman valt bijna van zijn stoel als hij hoort dat Dirk Scheringa gelogen heeft in P&W over zijn vermogen. Volgens Quote, dat een en ander wel heeft uitgezocht, heeft Scheringa nog iets meer over dan drie huizen.
Vraag: hoe komt het dat de twee beste tv-journalisten van Nederland Scheringa na zijn val een uur lang in staat stelden zijn imago op te poetsen? Waren de journalisten zo tevreden dat ze Scheringa exclusief hadden dat ze vergaten om door te vragen? Of was Scheringa zo goed geadviseerd?
Posted by Ewoud Nysingh
Horen de communicatieadviseurs zich niet op de achtergrond te houden in dergelijke processen? Hun positie is niet die van boegbeeld van een dergelijke organisatie bij dit soort reputatiebedreigende situaties.
Posted by Frank Peters
Yep! Wat is er met Klaas Wilting gebeurd? En wat waren de eerste acties van Charles?!
Posted by Dick Kors
Na afloop heeft de volgende vraag mij nog een paar dagen beziggehouden: wist Scheringa dat zijn bank niet meer te redden was en was zijn mediaweek bedoeld om allen die hij in zijn val meenam te laten zien dat hij er echt alles aan heeft gedaan. Of waren al deze optredens en interviews vooral om zijn eigen, bedoezelde, imago op te poetsen en van veroorzaker op te schui-ven naar de rol van slachtoffer?
Daarnaast nog een heel andere vraag, hoe is het de DSB-bank gelukt dat na het uit de school klappen van enkele oud-medewerkers bij NOVA, geen werknemer zich meer negatief heeft uitgelaten over de bank? Is het onderdeel van de bedrijfscultuur, is het het leiderschap van Scheringa of is dit gedrag te verklaren uit een minder fraaie motivatie?
Posted by Jonneke Stans
Twee vragen:
1) Waar was Klaas Wilting al die tijd? En hebben jullie (Kluwer) hem ook gevraagd ipv Huijskens? Was vg mij veel interessanter geweest, Huijskens had niets meer te verliezen toen hij op het toneel verscheen.
2) Bewijst de casus DSB niet overduidelijk het gelijk van Marshall McLuhans The Medium is the Message? Immers, al sinds de oprichting van DSB wordt Scheringa bedolven onder een stroom negatieve publiciteit. Telkens wisten Scheringa en WIlting dit te pareren door te kiezen voor de tegenaanval. Met succes. Ik heb dit zelf pijnlijk mogen ervaren als redacteur bij HP/De Tijd. Pas nadat Radar zich op de zaak stortte en de AFM de boete oplegde (nu Radar erbovenop zat moest Hoogervorst wel) sorteerde de publiciteit werkelijk effect. In feite presenteerde Radar niets nieuws, maar door de enorme exposure en de vasthoudendheid van de makers (proficiat!) lukte het dit keer wel. Interessant om te weten hoe Huijskens en de zaal hierover denken.
Posted by Jan Smit
Voor de goede orde: Charles Huijskens is de woordvoerder van de curatoren en niet van Scheringa.
Posted by Ewoud Nysingh
Ewoud, dat is me bekend. Maar daarom is het des te interssanter om te weten te komen wat Charles Huijskens namens de curatoren in de fase van uitstel van betaling (een tussenfase) met Dirk Scheringa en/of zijn communicatieadviseurs heeft afgesproken.
In die tussenfase leek er meer sprake van regie dan ervoor. Na het uitspreken van het faillissement had Scheringa formeel geen (communicatieve) rol meer voor DSB, hoogstens voor zijn eigen belang. Maar die belangen zijn in deze case altijd lastig te scheiden geweest...
Posted by Dick Kors
Reacties:
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word lid