Functional food: durven we niet?


Neem het superingrediënt 'gaba'. Groot in Japan. Onbekend in Nederland. Kans voor open goal voor functional food concepten. Of durven wij het niet aan met stofjes, zoals gaba, die "van nature voorkomen in het menselijk lichaam waar het signaaltjes overbrengt in het zenuwstelsel".
Gaba heeft twee functies. "Aan de ene kant kun je ervan opleven en aan de andere kant kun je er juist relaxed van worden." Twee mogelijkheden die naadloos aansluiten bij de wellbeing trend dus. In Japan is het dan ook niet meer weg te denken uit de schappen waar het vooral verwerkt wordt in snoepjes en drankjes.
Vacatures
Senior Marketeer Partnerships
Nationale Postcode LoterijSenior communicatieadviseur
Gemeente DelftTeamleider Online
AVROTROSWaarom is zoiets als gaba nog niet op de Nederlandse markt? Durven we het in Nederland niet zo aan met ingewikkeld uitlegbaar gemanipuleerde voeding?
Reacties:
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word lid