Overslaan en naar de inhoud gaan

EP-TV, moet je er iets mee?

Vooruit; laat ik eens aandacht besteden aan Europa. Maar het kost me wel moeite. Om meerdere redenen. Eind vorig jaar lanceerde het…
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

Vooruit; laat ik eens aandacht besteden aan Europa. Maar het kost me wel moeite. Om meerdere redenen. Eind vorig jaar lanceerde het Europees Parlement . Een goed idee of niet? Vorige week gaven NRC Handelsblad en nrc.next ruimte aan een voor- en een tegenstander om hun standpunt uiteen te zetten. Doe maar niet..., kruipt steeds meer bij me naar boven.

related partner content for mobile comes here

Al lange tijd stelt het Europees Parlement (EP) 'ruw' beeldmateriaal e.d. beschikbaar aan de pers. Sinds eind jaren '90 zijn daarnaast op diverse websites integrale uitzendingen te zien van plenaire en commissievergaderingen in het EP. In de strijd om de gunst van de kiezer gaat het EP nu proberen de gunst van de kijker voor zich te winnen. Europarl-TV moet niet alleen ruwe beelden opleveren, maar ook een podium zijn voor discussies en interviews. Een 'echt' TV-kanaal dus.

Nu kun je daarover een flinke discussie voeren: moet een parlement zelf TV-stationnetje spelen omdat de media (en het publiek) ze links laat liggen? Wat dat betreft ben ik wel benieuwd hoe de weging van de interviews gaat plaatsvinden: beeldminuten evenredig aan het aantal zetels? Of juist niet (om tegenstanders ook de mogelijkheid te geven hun evt. ongenoegen te uiten)? Welke onderwerpen komen überhaupt aan bod? En welke niet?

Een glimp van de voors en tegens komt aan de orde in de stukken van PvdA-europarlementariër en CDA-europarlementariër . Maar wat er óók uit opstijgt is het politieke gedoe waar een gemiddelde burger volgens mij geen zin in heeft. Verwijzingen naar mogelijk juiste, maar niet-controleerbare beweringen over de tegenstander door de één, zoals in de volgende opmerking van Berman: "Toch schijnt [eigen cursivering] het dat een van de conservatieven vertwijfeld heeft uitgeroepen dat het toch niet zo kon zijn dat een nederlaag van de eigen fractie op het web zou worden gezet.". Of het indrukwekkend verbreden van het onderwerp naar subsidieverstrekking en vervolgens de cirkel rondmaken tot het onvoldoende aandacht besteden aan het EP, door Cornelis Visser.

Het ontneemt je haast de zin in meer informatie over het EP...

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in