'Dat is als ik aan het surfen ben. Er is iets onwijs meditatiefs in het surfen. Je kijkt forecasts, dan ga je naar zee en je hoopt dat het wat gaat worden. Vervolgens ben je in zee aan het wachten, aan het anticiperen op de golven die komen, nog meer wachten, tot je dan eindelijk op de goede plek ligt voor de juiste golf. Ondertussen lig je je daar te genieten van het buiten zijn. Deze sport heeft zoveel facetten: weersvoorspellingen, de locatie, je materiaal, hoe fit je bent. En dat alles moet dan samenkomen. Het kost ook gewoon heel veel kracht en zoals met veel intensieve sporten, maakt dat je hoofd leeg.'
'Ik ga meestal naar Wijk aan Zee of IJmuiderslag, op ‘cleane’ dagen Bloemendaal aan Zee. Ik surf het hele jaar door maar zoek wel de dagen uit dat de golven goed zijn. Een keer per jaar ga ik een week met vrienden naar Hossegor in Frankrijk en eens in de zoveel tijd reis ik naar iets exotischer. Bijvoorbeeld de Malediven of zoals vorig jaar, drie weken Costa Rica met mijn gezin. Het leuke van surfen is dat er altijd een volgend avontuur gepland is waar ik naar uit kan kijken. Dat geeft veel energie.'
'Ik was in mijn jeugd fanatiek skater en snowboarder. Toen ik 17 was, leek het mij ook wel leuk om het surfen te proberen. Ben toen met een aantal vrienden op surfkamp gegaan en sindsdien zijn we nooit meer gestopt. We surfen nog steeds samen.'
'Rennen. Ik ren ongeveer twee keer per week en doe dan een korte run van 8 kilometer en een langere van 11 tot 16 kilometer. Net als met surfen kom je op een gegeven moment in een ritme en dan kan je als een dieseltrein door blijven gaan. Het geluid van je stappen en ademhaling zijn als de bielzen die de maat aangeven. Met het vallen van de avond wordt het steeds stiller in het bos en kom je niemand meer tegen. Die stilte en het ritme van het lopen zorgen ervoor dat ik mijn gedachten op orde krijg.'
'Ik ben fan van croissants. Een goede croissant met een koffie kunnen mijn dag maken. Ik kijk wel eens video’s van croissant-bakkers. Gewoon om te zien hoe je een perfect exemplaar maakt. Ik weet dus inmiddels dat dat niet makkelijk is, er zijn veel stappen te maken in dat proces en de ingrediënten moeten van goede kwaliteit zijn. Wat mij betreft is Cedric Grolet de croissant-koning. Zoek hem maar eens op.'
Deze rubriek kwam tot stand in samenwerking met studiostudio.film - creative content production