Gouda's Glorie: 'Een beetje saus maakt het leven leuker'
Snacksauzenmerk Gouda's Glorie komt met de campagne 'Heb je saus, heb je glory', ontwikkeld door Group for Brands in samenwerking met Hazazah.
Gouda's Glorie is allang niet meer het merk van de slasaus die vroeger bij je ouders op tafel stond, stelt Stan van Zon, creative director van Group for Brands. 'Een patatje met pittige Samurai-saus is bijvoorbeeld enorm populair onder jongeren.' Het bureau stond voor de taak om het merk Gouda's Glorie 'relevanter te maken voor de jonge doelgroep'.
Voor de goede orde: 'saus hebben' is straattaal voor stijl en zelfvertrouwen hebben. Met de vrolijk ogende tv-spot, opgenomen in Kaapstad, moet duidelijk worden hoe 'een beetje saus het leven zoveel leuker kan maken', aldus Van Zon. De pay-off luidt: 'Als jij gelooft in jouw story, dan volgt alle glory.'
Anders gezegd draait de campagne om mensen die met een 'unieke persoonlijkheid' (lees: saus) in het leven staan. Marcos Garcia, marketingmanager Gouda's Glorie: 'De paradijsvogels en smaakmakers, die met hun positieve energie de omgeving kleur geven. Geen opgeblazen ego's, na-apers, stukken karton met lippen of wannabe's. Maar leuke, vrolijke, inspirerende mensen die iets bijzonders, oftewel saus, hebben.'
De campagne wordt naast televisie via online kanalen uitgerold.
Credits:
Bureau: Group for Brands
Creatie: Frans Brand, Stan van Zon, Gido van der Vlies
Productiemaatschappij: Hazazah
Producer: Jeroen van den Idsert, Ilse van Gelder, David Leite (With Milk, Kaapstad)
Regie: David-Jan Bronsgeest
D.O.P.: Wouter Westendorp
Edit: Martin Heijchelaar (MRTN)
Postproductie: The Compound
Muziek: Max Oude Weernink, Bart Possetin (Mow Music)
Sound: Jacco Lenstra, Hans van de Loo (Studio Levalo)
Grading: Laurens Orij (Crabsalad)
Overheid: 'Praat vandaag over morgen'
Begin op tijd het gesprek over zorg, wonen en fit blijven. Dat is de boodschap in de nieuwe, emotionele tv-campagne van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De campagne is ontwikkeld door Havas Lemz in samenwerking met WeFilm.
Bram Tervoort, creative director Havas Lemz: 'We hebben met mensen in verschillende fases van hun leven gesproken over vroeger en later. Zodoende is het idee ontstaan om hen bij elkaar te brengen, waarbij de één de ander meeneemt door zijn leven tot nu toe. Bij het heden aangekomen, praten ze over wat de toekomst zou kunnen bieden.'
De campagne wort breed uitgerold: via televisie, online video, print, social media en display banners. Op de campagnesite praatvandaagovermorgen.nl zijn 'diverse tips, gesprekskaarten en ervaringsverhalen' te vinden.
Credits:
Verantwoordelijk bij klant: Emiel Lijbrink en Dennis Cohen, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Pien Breukink, Dienst Publieke Communicatie
Bureau: Havas Lemz X Wefilm
Gedragsstrategie: Duwtje
Productie: Wefilm (Creatie: Marius Gottlieb & Roel Welling, Regie: Joey de Leeuw, Head of productions: Roos Aalvanger & Beau van Assem, Productie: Bing Gall & Eveline Bloemendal, Camera: Thomas van Krugten, Art Director: Heleen Blanken, Research: Eva Vijselaar, Roos Drupsteen & Lieza Röben, Offline: Pelle Asselbergs)
RTV Producer: Havas Rise
Regie: Joey de Leeuw
VO: Kim van Kooten
Geluid: Soundcircus
Muziek: Jorrit Kleijnen
Fotografie: Bram Schilling
Mediabureau: Initiative
PR: HvdM
Knorr wil meer aandacht voor groenten in games
Er moet meer aandacht voor groenten in videogames komen, vindt Knorr. Om 'digitale groenten' een boost te geven en de 'gamingcommunity te mobiliseren' komt het foodmerk met een wereldwijde online campagne genaamd 'Mod the veg'. Bijzonder is dat het Nederlandse gaming-bureau The Invaders eraan meegewerkt heeft.
Knorr: 'Groenten eten levert in de digitale wereld zelden dezelfde voordelen op als het eten van andere voedingsmiddelen. Opmerkelijk en onlogisch, want in het echte leven zijn het juist groenten die je een boost geven. Met de campagne omarmen we dit inzicht.'
Knorr heeft de 'modding community' gevraagd om 'groente-mods' te bouwen voor diverse populaire games, zoals Fortnite. Voor de campagne zijn deze games aangepast zodat gamers bewust kunnen kiezen voor groenten, zonder dat ze daardoor benadeeld worden, belooft Knorr.
'In veel games wordt fastfood gepromoot, terwijl gezond eten juist zo belangrijk is. Onze missie is om het eten van groenten te stimuleren, in de echte én de digitale wereld. Met de campagne superchargen we groenten in games en maken we de gezonde keuze aantrekkelijk. Zo laten we zien dat het tijd is voor een nieuwe kijk op voedsel in games', aldus het foodmerk.
De campagne werd eerder deze week afgetrapt door game-influencer Tyler 'Ninja' Blevins. Zijn bijna twintig miljoen volgers konden zien hoe hij in Fortnite de uitdaging aan ging door alleen groentes in de game te gebruiken.
De campagne is naast The Invaders ontwikkeld door de (deels internationale) bureaus MullenLowe, Weber Shandwick, Mindshare en ITB.
Credits:
MullenLowe:
Alan Bell, Chief Integration Officer IPG
Carlos Rodriguez , Global Creative Director
Rebecca Morris, Global Account Director
Denis Camargo, Strategy Director
Jamie Warburton & Irene Pineda, Creative Team
Trudy Waldron, Head of Production
Claire Toms, Senior Producer
Hannah Tsuji, Designer
Karen Franklyn, Head of Project Management
The Invaders:
Frieda Ulsamer de Waard, CEO
Ruben Houkes, Founder
Kevin Loos, Creative Director
Joris Presser, Game Consultant
Marie-Claire de Gou, Account Director
Frank Gorenl, Strategy Director
Pieter Doove, Game Consultant
Arman Gungor, Art Director
Thomas Aalderink, Content Director
Weber Shandwick:
Joanna Prichard, EVP
Rich Radcliffe, Creative
Rose Swingler, VP Account Lead
Dominik Hennes, Account Director
Mindshare:
Jemma Parks, Partner, Global Business Group Lead (Nutrition), Unilever
Arthur O’Neill, Joint Head of Invention Worldwide
Lourens Smith, Creative Media Director, Invention
Olivia Marks, Manager, Invention
ITB Worldwide
Hannah Scott, Account Director
Alex Court, Account Executive
Kruidvat heeft de laatste 'beautytrends'
Ook Kruidvat bezigt volop slang (straattaal) in zijn nieuwe campagne, die in het teken staat van het beauty-assortiment van de winkelketen. Met de licht ongemakkelijke tv-spot moet zowel 'de oudere generatie' (Lies) als Generatie Z (haar kids) bereikt worden.
Kruidvat: 'Hoewel jongeren vaak al vertrouwd zijn met de nieuwste beautytrends en bijbehorende 'beautyslang', begrijpen wij dat het voor de ouders soms niet helemaal te volgen is. Daarom vertalen we in de campagne de slang naar begrijpelijke taal, zodat iedereen de laatste beautytrends kan volgen.'
De campagne, ontwikkeld door DDB Amsterdam, wordt breed uitgerold: op televisie, in reclamefolders, POS-materialen, op de winkelvloer en via outdoor en radio.