Overslaan en naar de inhoud gaan

Nederlanders tevreden over eigen geluk

Nederlanders zijn positief over hun eigen geluk, zo blijkt uit het 'Nationale Geluksonderzoek' van onlinemarktonderzoekbureau Multiscope.
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

Nederlanders zijn positief over hun eigen geluk, zo blijkt uit het 'Nationale Geluksonderzoek' van onlinemarktonderzoekbureau .

related partner content for mobile comes here

Ruim 2.800 Nederlanders werden ondervraagd en zij waarderen het eigen geluk gemiddeld met het rapportcijfer 7,4.

Het Nederlandse volk is over het algemeen optimistisch ingesteld, meldt het onderzoeksbureau. Zo'n 85 procent is het eens met de uitspraak 'het glas is half vol'. Met de uitspraak 'het glas is half leeg' is 15 procent het eens. De overgrote meerderheid van de ondervraagden (78 procent) zegt ook gelukkiger te zijn dan vroeger. Gemiddeld voelt men zich minimaal vijf dagen per week gelukkig (zou dat op het werk zijn?).

Nederlanders zijn daarnaast van mening dat men zelf invloed heeft op de mate van het eigen geluk (77 procent) en dat geld gelukkig maakt (54 procent). Zo'n 75 procent is het bovendien eens met de stelling 'ik word gelukkig van mijn werk'. Men is iets minder gelukkig met het eigen uiterlijk (62 procent).

Verreweg het meeste geluk putten de ondervraagden uit de geboorte van een kind (41 procent). Daarnaast worden een ontmoeting met dierbaren (17 procent) en de huwelijksdag (13 procent) vaak genoemd.

Het weer en de seizoenen blijken duidelijk van invloed op de gemoedstoestand van de ondervraagden. Een kleine minderheid (47 procent) zegt dat het weer van invloed is op hun humeur. De lente (41 procent) en zomer (51 procent) zijn de favoriete seizoenen, waarbij in het bijzonder de maand mei favoriet is (30 procent).

De gemoedstoestand blijkt ook duidelijk afhankelijk van het moment van de dag. Zo zegt 28 procent van de ondervraagden zichzelf een 'ochtendmens' te vinden en 48 procent een 'avondmens'.

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in