Nederlanders eten minst biologisch
In andere Europese landen worden biologische producten vooral gegeten omdat ze gezonder zijn. Daarna volgen een betere smaak en het welzijn voor het milieu als doorslaggevende redenen.
42 procent van de Nederlanders zegt gevoelsmatig wel ‘ja’ tegen biologisch eten, maar het is nog geen gewoontegedrag, net zoals in de rest van Europa. Duitsers en Italianen blijken de frequentste eters van biologisch voedsel te zijn. Meer dan een kwart van hen consumeert biologische producten op een wekelijkse basis. In Nederland eten we echter het minst vaak biologisch: 20 procent eet wekelijks biologisch.
Vacatures
Accountmanager New Business
SpottaAccountmanager
SpottaExterne communicatie- en mediaspecialist
Vereniging Eigen HuisAls Nederlanders dan voor biologische producten kiezen, zeggen ze meestal voor groente (51 procent), eieren (48 procent) en vlees (42 procent) te kiezen, gevolgd door fruit (38 procent), olie (32 procent), aardappelen (25 procent) en melk (23 procent). In de rest van Europa is de verdeling niet veel anders. Het minst laat de Nederlander zich verleiden door biologische sauzen (4 procent) en delicatessen (3 procent).
Voor Europeanen is prijs de grootste barrière voor het eten van biologische producten. Een groter aanbod en betere beschikbaarheid zouden ook meer mensen aansporen om biologische producten te gebruiken.
81 procent van de Nederlanders die af en toe biologisch eten, zegt vaker biologisch te zullen eten als de prijzen van biologisch voedsel omlaag gaan. Als het aanbod groter zou zijn, zou bijna een kwart van de Nederlandse bevolking vaker voor biologisch te kiezen.
Reacties:
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word lid