Overslaan en naar de inhoud gaan

De Designpolitie ontwerpt ‘hotel’

De Amsterdamse ontwerpstudio Designpolitie heeft voor MOTI , het museum voor beeldcultuur in Breda, het MOTI Hotel ontworpen.
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

Designpolitie-oprichters (in 1995) Pepijn Zurburg en Richard van der Laken stelden in het museum een overzicht samen van hoogtepunten uit het geschiedenis van beeldontwerp. Voor de tentoonstelling combineren ze iconische collectiestukken met reacties van hedendaagse creatieven uit verschillende ontwerpsectoren: van architectenbureau MVRDV, sieradenontwerper Ted Noten, reclamebureau Dawn, de Weense fooddesigners Honey & Bunny, de Parijse multimedia-ontwerpers Akatre tot ‘social designer’ Martijn Engelbregt.

related partner content for mobile comes here

De cross-disciplinaire aanpak van De Designpolitie, tevens mede-initiatiefnemer van het jaarlijkse evenement , past bij de nieuwe koers van het museum en vormt tegelijk het levende bewijs hoe het Nederlandse ontwerp een all-inclusive branche is geworden. Identiteit kan net zo goed door een architect worden gecreëerd als in een huisstijl-ontwerp. Een modeontwerper doet net zo zeer materiaalonderzoek als een productdesigner.

Voor MOTI Hotel heeft de Designpolitie met 6.000 (!) tapijttegels een ‘echt’ hotel ontworpen: twintig kamers verspreid door de twee grote zalen van het museum zijn elk bezet door een iconisch stuk uit de collectie. Bijvoorbeeld de ‘huisstijl’ I love New York, die eind jaren zeventig is gecreëerd door Milton Glaser. Beelden uit de campagne die New York als toeristenstad op de kaart zette, worden gecombineerd met een reactie van architectenbureau MVRDV.’ Zo is in elke kamer een eigen entiteit gecreëerd, van actie en een hedendaagse reflectie, zodat een gelaagde vertelling ontstaat over de betekenis van beeldverhalen.’

(Museum Of The Image) Hotel is vanaf morgen te zien tot 1 juni 2014.

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in