Joris Lusink van de Nationale Theaterkassa: “Wij hebben geen grote mediabudgetten en moeten media echt slim inkopen. Televisie is niet het medium waar je meteen aan denkt als je een klein budget hebt. Toch kan het, hebben wij gezien. Een tv-spot laten maken, hoeft niet veel geld te kosten. Wij zijn voor een spot van 10 seconden gegaan, omdat we hier voldoende aan hadden om ons verhaal in te vertellen en de beelden te laten zien. Dit kostte ons €2.500,-; echt minder dan ik had verwacht. Doordat wij deze korte spot hadden, konden we een campagne met een goede mediadruk bij Ster inkopen.
Wij zetten al jaren televisie in, omdat we dit nog steeds het meest krachtige medium vinden. De kracht van televisie zien we direct terug in websitebezoek en de kaartverkoop. De aantallen waarmee we de kaartverkoop zien stijgen, halen we nooit zonder televisie.
De laatste campagne in januari en februari 2018 heeft al onze verwachtingen overtroffen. Met een budget van €5.000,- hebben we 850.000 kinderen bereikt, ruim 600.000 meekijkende ouders en 400.000 meekijkende grootouders. Zij zagen onze spot gemiddelde 3 tot 5 keer.
Dat dit een goede mediadruk was, hebben we gezien aan de kaartverkoop. We hadden een stijging van 40% geprognosticeerd, maar deze verwachting werd ruimschoots overtroffen: we hebben de kaartverkoop zien verdubbelen(!). Deze stijging van 100% hadden we niet durven dromen.
We zagen dat de extra kaarten zowel online via de Nationale Theaterkassa als aan de kassa van de theaters werden gekocht. De campagne heeft dus zowel een direct effect op verkoop via de website waarnaar we in de commercial verwijzen als een indirect effect. Door de campagne stijgt de naamsbekendheid en voorkeur voor de voorstelling Buurman & Buurman, waardoor meer mensen naar de theaters gingen voor kaarten.”
Om te spreken met de woorden van Buurman & Buurman: A je to! (vrij vertaald: Gelukt!)
Plaats als eerste een reactie
Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!