VNO NCW heeft nieuwe modelgedragscode voor internet opgesteld

Hoe moeten bedrijven en werknemers met internet, blogs en e-mail omgaan? Wat mag wel en wat mag niet? Mag een werknemer vanaf zijn werkplek ook persoonlijke e-mailtjes versturen en mag hij met zijn zakelijke telefoon privé-gesprekken voeren?

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Mag hij/zij bloggen? Heeft een werkgever het recht om het telefoon-, internet- en e-mailgebruik van zijn personeel te controleren?

Werkgeversvereniging VNO NCW heeft een nieuwe modelgedragscode voor het gebruik van (mobiele) telefoon, internet, e-mail en andere elektronische informatie en communicatiemiddelen opgesteld. Deze code geeft ondernemingen een handvat om deze vragen voor hun bedrijf te beantwoorden.

Het is een heel epistel geworden. Een opvallend punt: de werkgevers vinden dat er geen spelletjes gedownload mogen worden (wat betekent dit voor virals?) en dat de werknemers ook weg moeten blijven van blogs.

Uit de code:
'Het is niet toegestaan om Elektronische Communicatiemiddelen voor onacceptabele persoonlijke doeleinden te gebruiken. Bij onacceptabel persoonlijk gebruik van internet moet onder andere worden gedacht aan het spelen of downloaden van spelletjes, winkelen, gokken of deelnemen aan kansspelen, het voeren van een persoonlijk werkgerelateerd dagboek ("blogging") en het bezoeken van chat-/babbelboxen. Ook het online luisteren naar radio en het bekijken van TV en andere video-online toepassing ("streaming media") valt onder deze noemer.'

Kijk voor de hele model gedragscode .

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie