Overslaan en naar de inhoud gaan

Nederlanders verwachten dit jaar €730 miljoenmobiel te besteden

12 cent van iedere euro die consumenten online uitgeven gaat via de smartphone of tablet.
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

Dit blijkt uit internationaal onderzoek, in opdracht van ActiePagina.nl/ RetailMeNot,  Het afgelopen jaar hebben Nederlanders 8,1% van hun online bestedingen via de smartphone of tablet gedaan. Het onderzoek laat zien dat het percentage mobiel bij online bestedingen in 2014 zal toenemen tot 69,8% en daarmee verantwoordelijk is voor een omzet 730 miljoen euro in vergelijking met 430 miljoen in 2013. De smartphone is verantwoordelijk voor 450 miljoen, de tablet voor de overige 280 miljoen euro. In Europa heeft bijna 1 op de 5 smartphone gebruikers (19,6%) de afgelopen drie maanden een online shop via de smartphone bezocht. De meest fanatieke mobiele shoppers zijn de Britten. In het Verenigd Koninkrijk wordt 17,6% van de online omzet, door het winkelend publiek gespendeerd via de mobiel, gevolgd door Duitsland (16,8%) en Zweden (16,5%). Nederland staat met 12,2% op de vijfde plaats. In Spanje (9,4%) en Polen (8,0%) gaan ze het minst gebruik maken van hun mobiel om te shoppen in 2014. Opvallend is dat in Spanje, ondanks het lage percentage mobiele shoppers, de verwachte omzet via mobiel wel hoog is, namelijk 760 miljoen euro. Spanje staat hierdoor op nummer vier in de top vijf, net boven Nederland.

related partner content for mobile comes here

Van de landen opgenomen in deze studie is de VS nog steeds de grootste m-commerce markt. Het onderzoek laat zien dat de Amerikaanse mobiele shoppers verantwoordelijk zijn voor 13,8% van de 195,6 miljard euro die in 2013 online zijn besteed. Dit bedrag neemt in 2014 toe met 65,1% tot 44,6 miljard euro besteed via mobiel. In Europa is m-commerce verantwoordelijk voor 8% van de e-commerce markt. In 2013 is er voor 12,6 miljard euro via de smartphone of tablet aangeschaft. Mobiele aankopen nemen in 2014 met 85% toe tot 23,4 miljard euro. In Nederland zijn de mobiele aankopen verantwoordelijk voor 430 miljoen euro van de zes miljard uitgegeven online in 2013.

Maurice Buijs (ActiePagina.nl): “De opkomende m-commerce markt in Europa en de VS is te vergelijken met die van e-commerce ongeveer 10 jaar geleden. Doordat smartphones en tablets steeds verfijnder worden, gaan consumenten deze mobiele apparaten steeds meer gebruiken om te winkelen. De trend die we zien is dat, zowel offline als online, consumenten met behulp van smartphones producten vergelijken, zoeken naar kortingscodes en gelijk hun aankopen doen. Ons onderzoek laat zien dat smartphones en tablets verantwoordelijk zijn voor 12,2% van alle online transacties in Nederland in 2014 en zorgen voor een omzet van 730 miljoen euro.”

In de acht Europese landen blijft de computer nog steeds het meeste populaire apparaat om mee over het web te surfen. In 2013 heeft 85% van de webactiviteiten plaatsgevonden via de computer in tegenstelling tot de smartphone (10%) en de tablet (5%). Nederland is hierin vergelijkbaar met het Europese gemiddelde en kende 83% computergebruik, 11% via de smartphone en 6% via de tablet. Koploper is het Verenigd Koninkrijk waar mobiele apparaten verantwoordelijk waren voor meer dan een derde (35%) van al het internet verkeer.

 

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in