`Aeroball`wint Electrolux Design Lab 2012
Design Lab is een internationale designwedstrijd voor jonge designers, waarbij de organisator, Electrolux, op zoek gaat naar innovatie en inspiratie voor toekomstige huishoudelijke apparaten. Dit jaar werd de wedstrijd voor de tiende maal georganiseerd, in het Triennale Design Museum in Milaan.
Het thema van dit jaar was Design Experience, waarbij de deelnemers werd gevraagd na te denken over de zintuigelijke beleving van huishoudelijke apparaten. Inspiratie moest gehaald bij professionele ontwerpers zoals chef-koks, architecten en interieurontwerpers. Daarnaast moest in het design rekening gehouden worden met het Scandinavische erfgoed van Electrolux. De vakjury heeft de inzendingen beoordeeld op intuïtief ontwerp, innovatie en inzicht in de consument.
Vacatures
Accountmanager New Business
SpottaAccountmanager
SpottaExterne communicatie- en mediaspecialist
Vereniging Eigen HuisMet de Aeroball kun je de lucht in een ruimte verfrissen en zuiveren. De bollen zweven met behulp van helium door de ruimte en zakken vanzelf naar de grond als het tijd is om ze te vervangen. Thomas Johansson, design director bij Electrolux en juryvoorzitter, zegt over het winnende concept: ‘Het ontwerp is zeer innovatief en maakt op een unieke manier gebruik van de ruimte. Onze waarneming van een luchtreiniger verandert, omdat het een persoonlijk en emotioneel ontwerp is.’
De tweede prijs ging naar Ben de la Rouche uit Nieuw-Zeeland met de Impress. Hij ontwierp een gekoelde wand die eten en drinken bewaart. Impress gebruikt een thermo-akoestische technologie en gassen zoals argon en helium, die ozonvriendelijk zijn en onschadelijk voor het milieu. ‘Het is een visuele ervaring die energiebesparend is en het leven van de gebruiker eenvoudig maakt’, aldus de jury.
De derde plek was voor Christopher Holm-Hansen uit Denemarken met de Tastee, die eveneens de People’s Choice Award kreeg met 1.000 stemmen op Facebook. Zijn ontwerp is een smaakindicator in de vorm van een lepel, die op basis van de menselijke ‘smaakknop’ aangeeft welke ingrediënten je nodigt hebt om je gerechten te optimaliseren. De jury: ‘Het is een apparaat die de chef-kok in je naar boven haalt.’
Het beste ontwerp wint naast een geldprijs van 5.000 euro ook een betaalde stageplaats van zes maanden, in een internationaal designcentrum van Electrolux. De tweede en derde prijs bestaan uit geldprijzen van respectievelijk 3.000 euro en 2.000 euro.
Reacties:
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word lid