Overslaan en naar de inhoud gaan

Site voor kinderen van probleem-ouders

Kinderen van ouders met psychische problemen kunnen vanaf deze week terecht op de speciaal voor hen ontwikkelde interactieve website.
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

Op de website

related partner content for mobile comes here

www.kopstoring.nl vinden de jongeren informatie, ervaringsverhalen van anderen, een forum en een e-mailservice. Vanaf september kunnen ze daarnaast via de website chatten met een hulpverlener en een groepscursus volgen in een chatbox. De website is ontwikkeld door het Trimbos-instituut en de GGZ-instellingen Spatie, GGNet, Gelderse Roos en RIAGG IJsselland. In de toekomst kunnen meer GGZ-instellingen aanhaken en gezamenlijk de 'back-office' vormen van de website, zodat wachtlijsten en versnippering van het aanbod via internet wordt voorkomen. Volgens de initiatiefnemers heeft de website als voordeel dat er geen wachtlijsten zijn en dat anonimiteit desgewenst gewaarborgd is.

Naar schatting 600.000 kinderen tussen de 12 en 22 jaar groeien op in een gezin waarvan een of beide ouders psychische problemen heeft. Een op de drie van deze kinderen ontwikkelt zelf vroeg of laat ernstige problemen. Het is een volgens de initiatiefnemers een vrij onzichtbare groep, omdat op psychische problemen nog steeds een taboe rust. Daarom is de mogelijkheid van anonieme hulp, die de site biedt, belangrijk voor de jongeren. De Kinderen van Ouders met Psychische Problemen (zg. KOPP-kinderen) zijn niet per se zielig en kwetsbaar. Zij zijn vaak juist heel sterk en zelfstandig. De jongere zorgt vaak voor zijn ouder in plaats van andersom. Kopstoring.nl wil deze jongeren een eigen plek bieden, waar zij ook aandacht voor zichzelf kunnen krijgen.

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in