Overslaan en naar de inhoud gaan

‘Censuur plantaardige zuivel’ op Europees niveau van de baan

‘Romig’, ‘vegan alternatief voor yoghurt’, ‘havermelk’, het mag allemaal van het Europees Parlement.
Plantaardige Becel mag 'romig' genoemd worden
Plantaardige Becel mag 'romig' genoemd worden
Plantaardige Becel mag 'romig' genoemd worden
Plantaardige Becel mag 'romig' genoemd worden

Restricties voor associaties met zuivel, gemaakt door plantaardige producten, zijn helemaal van de baan. Dat is het effect van het intrekken van amendement 171 door het Europees Parlement. Tegenstand voor bijvoorbeeld het door plant-based merken gebruiken van typische zuivelverpakkingen, het afbeelden van een melkachtige golf of het vermelden van ‘kan gebruikt worden in plaats van kookroom’, kwam uit de hoek van de zuivelindustrie, die zijn lobby in Brussel van oudsher goed voor elkaar heeft. Dat leidde tot een voorstel (AM171), dat werd ingediend door de Franse socialistische Europarlementariër Eric Andrieu en dat afgelopen oktober werd goedgekeurd door het Europees Parlement (zie uitgebreide omschrijving van de restricties in het tekstkader).

Premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in