Overslaan en naar de inhoud gaan

Unilever neemt De Vegetarische Slager over

Unilever speelt met de acquisitie in op de groeiende consumententrend om regelmatig een dagje geen vlees te eten.
Miniatuurvoorbeeld
Spaghetti Bolognese Rustica
© Vegetarische Slager
Miniatuurvoorbeeld
Spaghetti Bolognese Rustica
© Vegetarische Slager

Unilever neemt De Vegetarische Slager over. Volgens Unilever past de acquisitie naadloos in de strategie om het portfolio uit te breiden met plantaardige voedingsmiddelen die gezonder zijn en een lagere impact op het milieu hebben. Daarnaast zegt Unilever met de acquisitie in te spelen op de groeiende consumententrend om regelmatig een dagje geen vlees te eten.

related partner content for mobile comes here

De overname betreft de fabriek in Breda, de marketing & sales organisatie in Utrecht en het restaurant in Den Haag. Bij De Vegetarische Slager werken 90 mensen die allemaal in dienst blijven.

'Vlees eten emotionele beslissing'

Voor De Vegetarische Slager ligt de overname in lijn met de groeiambitie om ‘de grootste slager ter wereld te worden’ en hiermee de bio-industrie overbodig te maken.

Oprichter Jaap Korteweg zegt in een persverklaring: 'Het internationale netwerk van Unilever in 190 landen geeft ons hiervoor alle mogelijkheden.'
Jaap Korteweg, negende generatie boer en groot vleesliefhebber, werd vegetariër en richt De Vegetarische Slager in 2007 op vanuit zijn eigen behoefte aan lekker vlees waar geen dieren voor nodig zijn. In een uitgebreid en recent interview met Adformatie zei Korteweg dat we zo verslaafd aan vlees zijn dat er geen ruimte is voor rationele argumenten. 'Vlees eten is een emotionele beslissing.'

Unox en De Vegetarische Slager
Unox en De Vegetarische Slager Unilever

Vega-Unox

Unilever en De Vegetarische Slager werken sinds 2016 samen. Ze brachten toen de ‘Vegetarische Gehacktballetjes in pinda- en tomatensaus’ in co-branding onder het merk Unox op de markt. Met de vandaag aangekondigde acquisitie neemt Unilever een volgende stap naar een portfolio met meer vegetarische producten. Unilever telt op dit moment in Europa bijna 700 producten met het vegetarische productkeurmerk. In Nederland zijn dit producten van onder meer de merken Unox, Knorr, Hellmann’s, Conimex en Ben & Jerry’s.

De Australische marketinggoeroe Mark Ritson zei in een interview met Adformatie dat hij de co-branding tussen Unilever en De Vegetarische Slager geweldig vindt. 'Dit zou ik morgen in de klas gebruiken omdat het zo’n mooi voorbeeld is. Met co-branding kan je magische dingen doen omdat je elkaars merkassociaties deelt. Wat Unox krijgt, is een beetje moderniteit, een premium vleesloze optie. Voor de Vegetarische Slager is er de associatie met de gevestigde orde. En dat het net zo goed smaakt als echte gehaktballetjes, maar dan zonder vlees.’

Snelle afronding

De producten van De Vegetarische Slager liggen bij ruim 4.000 verkooppunten in 17 landen. De acquisitie is naar verwachting voor het einde van 2018 afgerond. Er worden geen financiële details bekend gemaakt.

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid
Leo van Sister Merkcommissaris

Het is een slimme zet van Unilever en past in de huidige anti-vlees en vega trend. Jaap Korteweg heeft er na hard werken voor gekozen om te cashen en zal op afzienbare termijn ongetwijfeld elders opduiken. De vraag is of de bezieling blijft, wat vaak niet het geval is als de zeggenschap verschuift van de oprichter naar de aandeelhouders. Het merk zal daarnaast een internationale gedaante moeten aannemen. Mooie merkcase om te volgen.

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in