Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-hoofdredacteur Allerhande start foodmerk Good Chef

Oprichter Rutger Anema wil het verschil maken met groente-georiënteerde diepvriesmaaltijden die thuis bezorgd worden.
Curry-in-a-hurry
Curry-in-a-hurry
© Good Chef
Curry-in-a-hurry
Curry-in-a-hurry
© Good Chef

Rutger Anema, vooral bekend als oud-hoofdredacteur van Allerhande, start met Good Chef. Dat is een bezorgservice van diepvriesmaaltijden die volledig plantaardig zijn. De maaltijden zijn volgens Anema van ‘restaurantkwaliteit’.

related partner content for mobile comes here

Good Chef wil het de consument makkelijker maken om minder vlees te eten en daarmee een positievere impact te hebben op mens, dier en milieu. ‘Onderzoek laat zien dat mensen die minder vlees willen eten twee fasen doorgaan. In de eerste fase zoekt men een vleesvervanger. In de tweede fase neemt men groenten als uitgangspunt en gaat men op een hele andere manier koken. Die laatste stap is een uitdaging omdat deze manier van koken kennis, kunde en tijd vergt, met name voor de parttime vegetariër. Met volledige bereide plant-based gerechten spelen we in op deze behoefte.’

Rutger Anema
Rutger Anema Good Chef

E-nummers verboden

Good Chef werkt samen met Raaskal Foodcreators & Development, het productiebedrijf van Sjoerd Henstra, vroeger eigenaar van Strandclub Zwoel. Bij Raaskal wordt volgens Anema met een jonge club  van 24 chefs met jarenlange ervaring 'in het hogere horeca segment' gekookt voor de horeca, denk aan bouillons, sauzen en soepen. Anema: 'Alle koks komen uit de horeca en hebben hun koksopleiding behaald. De meeste koks komen uit het hogere segment. Ze werken alleen met natuurlijke ingrediënten - E-nummers zijn verboden - en met verse grondstoffen uit eigen regio of van Nederlandse bodem.'

Verpakkingen

Alle gerechten bevatten volgens Anema minimaal 200 gram groenten, worden alleen met natuurlijke ingrediënten bereid en zijn direct na bereiding ingevroren. ‘Hierdoor blijven smaak en voedingstoffen zo lang mogelijk behouden. De gerechten zijn verpakt in duurzame verpakkingen die gerecycled kunnen worden.’

De gerechten zijn voor een persoon (400 gram) en te koop vanaf 7,95 euro of in een abonnement met korting. Good Chef is voorlopig alleen verkrijgbaar via de eigen site waar twaalf gerechten, met namen als 'Curry-in-a-hurry', 'Oh-la-lasagna' en 'Sunday roast' worden verkocht. De producten worden thuisbezorgd in koelboxen met koelelementen die direct retour genomen worden en worden hergebruikt.

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in