Oot wil dreigende obesitas-epidemie helpen tegengaan, maar hoe doe je dat met zo’n verkoopprijs?
Oot, het merk voor gezonde ontbijtgranen dat (direct to consumer!) wordt thuisbezorgd in een brievenbuspakket, introduceert het zogeheten ‘Goede Start Pakket’. Dat is een selectie van vier versgebakken granola’s met verschillende gezondheidsprofielen: Keto Granola, Paleo Mix, Lemon Poppy Seed en Crunchy Nuts. De timing ligt voor de hand; de goede voornemens zijn nog net niet gesneuveld, dus we kijken nog om ons heen hoe het allemaal een beetje gezonder kan. Oot zegt dat zijn producten allemaal natuurlijk, biologisch en glutenvrij zijn en bovendien weinig suikers bevatten.
Die brievenbuslevering moet versheid garanderen en de introductie geeft dus een antwoord op de vraag naar gezonde en onbewerkte ontbijtopties. Maar Oot is nog ambitieuzer. Het zegt te willen bijdragen aan een gezondere levensstijl in een markt waar 70 procent van de supermarktproducten ultrabewerkt is. In een land waar de helft nu al overgewicht heeft, iets wat in 2050 zal stijgen naar 64 procent. Oot haalt het RIVM aan: ‘Vooral bij jonge volwassenen (18-44) ziet het er niet goed uit.’
Maar hoe draag je als zo’n kleine speler bij aan het oplossen van zo’n groot probleem? Zeker als je je met je propositie richt op een zo klein gedeelte van de bevolking? Rutger Anema, CMO bij Oot en Tessa Dirken, brand manager bij Oot geven inzicht.
Reacties:
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word lid