Overslaan en naar de inhoud gaan

Populariteit online winkelen groeit

In 2010 kochten 9,3 miljoen Nederlanders van 12-74 jaar iets via internet, meldt het CBS. Dat zijn een half miljoen meer dan een jaar…
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

In de periode 2005-2010 is het aandeel internetters van 12-74 jaar dat elektronisch winkelt gegroeid van 55 naar 77 procent. Deze stijging is toe te schrijven aan de groep frequente e-shoppers, die in dezelfde periode toenam van 36 naar 55 procent. Ruim zeven op de tien e-shoppers zijn frequente e-shoppers.

related partner content for mobile comes here

De stijging ten opzichte van 2005 is het grootst bij vrouwen van 25-44 jaar, gevolgd door mannen in dezelfde leeftijdsgroep. Maar naar verhouding is de stijging het grootst bij de mannen van 65-74 jaar met daarna de vrouwen in de leeftijdsgroep van 45-64 jaar.

Laagopgeleide vrouwen maakten inhaalslag
Kijkend naar opleiding is de toename van het aandeel e-shoppers het grootst onder hoogopgeleide vrouwen: van 40 procent in 2005 naar 67 procent in 2010. Hoogopgeleide mannen volgen met een toename van 55 naar 74 procent.
De toename van het aandeel e-shoppers is het kleinst onder de laagst opgeleiden, met een stijging van 14 procentpunten bij zowel de mannen als de vrouwen. In verhouding is de groei bij vrouwen echter veel groter dan bij mannen.

Iets minder dan een op de vier internetters winkelt niet online
In 2010 had 23 procent van de internetters nog nooit online gewinkeld. Dat is een halvering ten opzichte van 2005. Van de internetters die niet e-shoppen willen bijna twee op de drie zelf op pad gaan om goederen te kopen. Dat geldt iets meer voor vrouwen dan voor mannen. Verder ziet 34 procent de noodzaak van online winkelen niet in en is zo’n 30 procent bezorgd over privacy of veiligheid; zij willen hun creditcard- of persoonlijke gegevens liever niet via internet beschikbaar stellen.

(bron: CBS)

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in