Succes FMCG-innovaties vaak willekeurig


Dat blijkt uit onderzoek van Beagle Creative Marketing Agency in samenwerking met de Vrije Universiteit van Amsterdam naar de zogenaamde pre-product life cycle van 18 succesvolle innovaties. Ondanks de toenemende druk op producenten van A-merken om te innoveren, brengt het merendeel van de bedrijven weinig of geen structuur aan in het innovatieproces.
Meer dan de helft van de bedrijven heeft noch een visie op, noch doelstellingen voor innovatie geformuleerd. In het onderzoek wordt geconstateerd dat de FMCG-bedrijven wel onderscheid maken tussen verschillende soorten innovaties. Een incrementele innovatie (bijvoorbeeld een nieuw smaakje of een andere verpakking) vergt een andere aanpak in termen van geld en tijd dan een radicale innovatie (een volledig nieuw product of dienst). Dit onderscheid leidt echter niet tot het uitspreken van duidelijke ambities ten opzichte van innoveren, aldus Beagle.
Reacties:
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word lid