Campagne tegen voedselverspilling gestart
Het Voedingscentrum en Milieu Centraal zijn gestart de campagne ‘Eten is om op te eten’, die het publiek bewust moet maken van…

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Nederlandse consumenten verspillen gemiddeld per persoon jaarlijks ruim 50 kilo voedsel. Dat komt in totaal neer op zo’n 175 euro per jaar en omgerekend zo’n tachtig warme maaltijden. De campagne moet hier verandering in brengen. Op de campagne-website kunnen consumenten praktische informatie en tests vinden om hun voedselverspilling in kaart te brengen en te verminderen. Ook kunnen ze een gratis bewaarwijzer als hulpmiddel voor in de keuken aanvragen.
related partner content for mobile comes here
related partner content comes here
Om mensen beter inzicht te geven in hun voedselverspilling, staat op de website een Weggooitest. Aan de hand van een aantal vragen zien mensen of ze meer of minder voedsel verspillen dan gemiddeld. (ANP)
Reacties:
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word lid