Afgelopen week presenteerde Philips in de Amsterdamse Westergasfabriek zijn Sim-plicity Event. Het is een kopie van het evenement dat eerder dit jaar in Parijs plaatsvond.
Daar kwamen 1000 mensen, waaronder de Philips-top, maar ook 500 opiniemakers. Nu mochten de Nederlandse werknemers van Philips, de retailers en een aantal pers-vertegenwoordigers gedurende een week de zorgvuldig vormgegeven techniek van Philips bewonderen.
Wat is het Simplicity Event?
Het is toegepaste technologie in werkende staat. En het was echt verdomde interessant.
Enderson Guimaeras, head of Philips global Brand Management vertelde me het volgende: 'We kijken hier vijf jaar vooruit en laten apparaten zien die al werken en waarvan onderdelen op de markt zouden kunnen komen. Vergelijk het met de con-cept cars van de auto-industrie. Het is een toekomstbeeld op basis van de technologi-sche ontwikkelingen. Alleen zit er in de concept car geen motor en hier wel. Alles wat je hier ziet doet het ook.'
Philips had in Amsterdam een aantal werelden gebouwd, die steeds een aspect van het leven laten zien. Weinig knopjes, geen snoeren (wireless is de nieuwe religie!), maar heel veel easy to use-toepassingen, boordevol techniek. Op het eerste oog was het allemaal erg wit en helder. Maar leuk was het zeker.
Wat viel er zoal te zien?
Care.
De Air Sensor is een half rond apparaat dat aan het raam wordt bevestigd. Iets groter dan een halve tennisbal. Een wordt er aan de binnenzijde aan het raam 'geplakt' en de ander aan de buitenkant.
Ze hebben magneten zodat ze op hun plaats blijven en het meet de temperatuur, maar ook de kwaliteit van de lucht binnen en buiten. Het waarschuwt als er pollen in de lucht zitten. Hier geen knop, maar een gevoelige draaicir-kel, gelijk die op een iPod.
Hier staat ook een Air Tree, die zorgt voor schone lucht in huis. Het is een witte kunststoftak met twee zijtakjes. Vieze lucht wordt opgezogen en frisse uitgesto-ten.
Ook hier is de bediening makkelijk. Met lichtsignalen wordt aangegeven als de filter gereinigd moet worden.
Aqua Duo is (wederom) een wit apparaat met twee strak vormgegeven kannen, dat water kookt en koelt. Grappig is dat het met lichtsignalen aangeeft hoe vol de kannen zijn.
Er is ook een Herbarium waarbij de kruidenzaden in een soort pad zitten mét RFID-chip. Zo herkent de keukenkas de zaadjes onmiddellijk en stemt af hoeveel licht ze moeten hebben.
Ook de hoeveelheid water wordt geregeld. Ook verschijnt de naam van het kruid op het bakje.
Verplaats je het bakje dan wijzigt ook de naam er boven. RFID dringt dus ook het ba-silicumbakje binnen.
Met de draadloze Soft Therapy, die nog het best valt te omschrijven als een massage-jack die trilt en warmte geeft, kruipt Philips letterlijk op de huid van de consument. Je kunt het even simpel onder of over de kleding aantrekken. Het laadt zichzelf daarna weer op via de kapstokhaak die is verbonden met het stopcontact. Het vermindert stress.
Share
Hier worden 'intuitive ways to share images' getoond. Philips zegt hier 'the fun' weer terug te willen brengen in het delen van beelden. Momento is een glazen bal op een bijzettafeltje.
Als je hem aanraakt wordt hij wakker en als je hem schudt krijg je nieuwe beelden. Bijvoorbeeld video's met vakantiebeelden. Het is mogelijk om direct van je mobiel een opgenomen video naar de Momento te sturen via bluetooth.
In Touch is een spiegel waarop je ook boodschappen kunt laten zien. Stuurt iemand een sms'je of een video dan kun je hem zien. Je kunt ook iets op de spiegel schrijven en dat dan heel simpel naar een contactpersoon slepen. Hij of zij ontvangt het bericht dan op zijn mobiel.
Tune In is een mp3-speler, maar met de mogelijkheid om te zien of er in en straal van 30 meter mensen zitten of lopen met dezelfde techniek. Je kunt dan naar hun muziek luisteren. Je kunt de muziek niet opnemen of doorspoelen, alleen maar live meeluisteren.
Play
Hier gaat het over home entertainment. De Music Explorer bestaat uit een kastje (wit!) met een losse control panel. Je scrollt over de control panel met je vinger. We-derom geen knop te bekennen. Als je iets wilt horen dan tik je er gewoon op.
Als je de control panel een kwartslag draait krijgt het nieuwe functies.
Wand is de droom van iedere thuiskijker die zich nu moet bedienen met vier of vijf afstandsbedieningen. Het is een soort lichtgevend toverstafje dat gebruikt wordt als afstandsbediening voor alle apparatuur. Je kunt er ook het licht mee bedienen.
Vision is de tv die ongebruikt als een spiegel aan de wand hangt. Maar in werking ge-steld een kwartslag draait en een platte breedbeeld tv wordt.
Hij is aangesloten op Mercury dat het home media center is. Ook hier geen knop, maar alles kan vanaf de bank bediend worden. Alles is hier met elkaar verbonden en je kunt zonder haperin-gen van dvd naar pc naar broadcast springen.
Etc. etc.
Glow
Wat nog wel aardig was, was het het licht. Hier draait alles om LED. Je kunt lampen met LED's elke vorm aan laten nemen die je maar wilt. En dat geeft tal van creatieve mogelijkheden.
En ze kunnen ook elke kleur geven die je maar wilt. Draai even aan de LED (die in de gewone fitting past, maar wel 10 tot 20 jaar meegaat) en je gaat van acid green naar deep blue.
Leuk is de tuinverlichting die reageert op temperatuur en wind. Als het koud is wordt de verlichting warm en als de temperatuur stijgt wordt het licht koeler. En als de wind er overheen gaat, dan zie je de lichtsterkte volgen.
Philips had ook lampen staan die reageren op de kleur in de omgeving. Zodat iemand in een blauw pak het licht krijgt dat bij hem past.
Voor meer foto's kijk hier.
Plaats als eerste een reactie
Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!