Meer informatie op voedseletiket


Het kabinet is afgelopen vrijdag akkoord gegaan met het voorstel van minister Hoogervorst (Volksgezondheid) om de wet aan te passen aan een nieuwe Europese richtlijn. De wetswijziging is voor advies naar de Raad van State gestuurd.
De bedoeling van de richtlijn is mensen de kans te geven zelf te controleren of er ingrediënten inzitten waar ze allergisch voor zijn. Voorbeelden van dergelijke producten zijn koemelk, peulvruchten, pinda's en schaaldieren. Ook toevoegingen aan voedsel kunnen echter allergische reacties opleveren, terwijl die nu niet op etiketten vermeld staan.
Vacatures
Senior Marketeer Partnerships
Nationale Postcode LoterijSenior communicatieadviseur
Gemeente DelftTeamleider Online
AVROTROSUit een onderzoek dat in opdracht van Brussel is verricht, blijkt dat de meest voorkomende middelen die allergische reacties op kunnen roepen zoals melk, eieren, soja en tarwe in een groot aantal bereide voedingsmiddelen worden verwerkt. Op dit moment zijn de etiketten van deze producten in de meeste gevallen onvolledig en vaak misleidend (ANP).
Reacties:
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word lid