Overslaan en naar de inhoud gaan

Internetontwikkelingen in Europa te traag

Het gaat lang niet zo goed met internet en e-commerce in Europa als eerder werd gehoopt. Wel doet Nederland het relatief goed.
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

Dit blijkt uit een tussentijds rapport genaamd 'eEurope Benchmarking' dat deze week door de Europese Commissie is goedgekeurd. In dit rapport wordt een gedetailleerd overzicht gegeven van de huidige internetontwikkelingen in ons werelddeel. Europa zou in 2010 'wereldleider in de informatiemaatschappij' moeten zijn, maar volgens eurocommissaris Erkki Liikanen moet er flink aan worden getrokken om dit voor elkaar te krijgen. Allereerst begint er duidelijk een digitale kloof te ontstaan tussen de verschillende Europese landen. Zo doen Nederland en de Scandinavische landen het goed: hier heeft ongeveer 60 procent van de inwoners de beschikking over een internetaansluiting. In Griekenland is dat slechts 10 procent, aldus Webwereld. In landen die - zoals Griekenland - duidelijk onder het EU-gemiddelde liggen, moeten daarom extra inspanningen worden gedaan om het internetgebruik aan te moedigen. De Europese Commissie denkt onder meer aan 'de ontwikkeling van alternatieve toegangsplatforms'.

related partner content for mobile comes here

Breedband moet verder veel meer gestimuleerd worden, want met een penetratie van 6 procent loopt Europa sterk achter bij bijvoorbeeld de VS en Canada. Breedband is te duur, er is te weinig keus in verschillende platformen (ADSL en kabel) en in providers, zo blijkt uit het rapport. Ook met e-commerce gaat het niet fantastisch.De elektronische handel is trager gegroeid dan verwacht. Een schamele 4 procent van de gebruikers zegt regelmatig online aankopen te doen. Verder koopt en verkoopt slechts 20 procent van de Europese bedrijven via internet.

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in