Overslaan en naar de inhoud gaan

Innovatie op gebied van Permission Based Mobile Marketing

Zoals ik ooit eerder geschreven heb is er een trend gaande m.b.t. Permission Based Mobile Marketing. Eerder al is I-wood begonnen in…
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

Zoals ik ooit eerder geschreven heb is er een trend gaande m.b.t. . Eerder al is begonnen in Nederland met Permission Based Mobile Marketing. In 2009 zal deze markt in Nederland toetreden.

I-Wood installeert een programma op de mobiele telefoon van de gebruiker en bied de gebruiker via dit programma interessante aanbiedingen aan die de gebruiker helemaal kan specialiseren (door het opgeven van voorkeuren en interesses). In ruil hiervoor krijgt de consument een financiële vergoeding van ?5,- per maand, waardoor een gedeelte van de internet gebruikskosten vergoed worden die dit programma gebruikt.

Blyk is een gratis netwerk dat zich richt op jongeren. Via dit gratis netwerk verbind Blyk de afnemer (lees: consument) met haar favoriete merken en geeft de gebruiker elke maand gratis sms'jes en belminuten. Om dit te betalen sturen merken smsjes (tevens gratis) naar de gebruiker die interessant voor haar moeten zijn. Blyk zal in Nederland hoogstwaarschijnlijk via haar netwerk aanbieden.

Het verschil tussen Blyk en I-wood zit hem dus in twee dingen. Ten eerste bied I-wood banners aan die door middel van een dataverbinding worden binnengehaald. Om het interessant voor de gebruiker te maken bied I-wood een vergoeding van ?5,- per maand aan. Blyk daarentegen stuurt smsjes naar de gebruiker toe en maakt het interessant voor de gebruiker door gratis sms'jes en belminuten weg te geven. Ten tweede de positionering. I-wood is in principe bruikbaar voor iedereen, terwijl Blyk alleen beschikbaar is voor jongeren.

Wat de twee gemeenschappelijk hebben is natuurlijk dat het beiden Permission Based Mobile Marketing betreft. Daarnaast bieden ze de gebruiker beiden de mogelijkheid aan om een profiel aan te maken. Door middel van dit profiel word bepaald welke advertenties cq sms'jes de gebruiker binnenkrijgt. Dit is natuurlijk voor zowel de gebruiker als voor de adverteerder ideaal.

De vraag is nu enkel wat er beter zal werken. Sms'jes of banners als reclame? Eerder onderzoek van het gaf aan dat de trend mobiel Internet enorm aan het groeien is. Hier is dus zeker hoop voor, echter smsjes zijn al langer in omloop. Daarnaast is de perceptie van de consument van banners nog steeds irritante, directe reclame. Smsjes daarentegen worden als minder erg beschouwd, hoewel deze makkelijker te verwijderen zijn. Ik ben zeer benieuwd naar de conversiecijfers.

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al abonnee? Log hier in