Overslaan en naar de inhoud gaan

Belastingdienst start bewustwordingscampagne laaggeletterdheid

Met de start van de Week van de Alfabetisering donderdag jl. gaf staatssecretaris van Financiën, Jan Kees de Jager, tevens het startschot…
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

Margreet de Vries, directeur Stichting Lezen & Schrijven, overhandigde een levensgrote blauwe envelop aan de staatssecretaris met daarin een zogenoemde herkenningswijzer waarop meer informatie te vinden is over het herkennen van laaggeletterdheid. De campagne van de Belastingdienst sluit aan bij de slogan 'Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker' en richt zich op twee doelgroepen: de medewerkers van de Belastingdienst en de laaggeletterde klanten.

related partner content for mobile comes here

Medewerkers van de Belastingdienst hebben een belangrijke rol in de aanpak van laaggeletterdheid. Klanten doen vaak een beroep op hen voor hulp bij het invullen van de belastingformulieren of het aanvragen van bijvoorbeeld huurtoeslag. Reden hiervoor kan zijn dat de klanten niet of nauwelijks kunnen lezen en schrijven. Om medewerkers hiervan bewust te maken en hen te helpen met het herkennen en helpen van laaggeletterden, worden speciale herkenningswijzers ingezet. Anderzijds richt de campagne zich op de anderhalf miljoen volwassenen in Nederland die laaggeletterd zijn en ook als klanten met de Belastingdienst te maken hebben. Zij worden via posters opgeroepen een cursus lezen en schrijven te gaan volgen.

Naast het herkennen en doorverwijzen van laaggeletterden naar een lees- en schrijfcursus zet de Belastingdienst zich ook in om informatie verder toegankelijk te maken. Zo is op de website toeslagen.nl een voorleesfunctie beschikbaar. Deze functie stelt de bezoeker in staat om een pagina te laten voorlezen. Daarnaast is er een begrippenlijst samengesteld die de betekenis van een aantal lastige begrippen uitlegt. Deze begrippenlijst is opgesteld met medewerking van een aantal ex-laaggeletterden.

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in