Overslaan en naar de inhoud gaan

Campagne voor 'kind in de knel'

‘Ik werd thuis constant genegeerd. Mijn ouders vonden me lastig. Een nakomertje was ik, een ongewenst kind. Ik heb altijd het…
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

‘Ik werd thuis constant genegeerd. Mijn ouders vonden me lastig. Een nakomertje was ik, een ongewenst kind. Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik er niet hoorde te zijn en dat ik er niet toe deed.’ De inmiddels 57-jarige Henk is in zijn jeugd lichamelijk mishandeld en psychisch verwaarloosd. Nog steeds heeft hij daar last van en nog steeds heeft hij het gevoel dat hij er niet toe doet. Henk vertelt zijn verhaal op de website van de landelijke campagne ‘Kind in de knel’() die mensen wil aanzetten iets te doen voor dergelijke kinderen.

related partner content for mobile comes here

Aan de campagne werken onder andere instellingen in de geestelijke gezondheidszorg, de GGD'en en de Raad voor de Kinderbescherming mee. Met posters en advertenties wordt aandacht op het probleem gevestigd. Een brochure geeft informatie over de signalen en de gevolgen. Ook bevat de brochure enkele praktische tips.
De campagne gaat van start op de nationale dag voor de geestelijke volksgezondheid op 10 oktober die dit jaar in het teken staat van psychische mishandeling en emotionele verwaarlozing van kinderen. Op de dag zelf is er in Utrecht een landelijke manifestatie. Ook worden in diverse plaatsen in het land activiteiten gehouden.
De Internationale dag voor de geestelijke volksgezondheid wordt in 55 landen gehouden. Het is de vijfde maal dat het Nationaal fonds geestelijke volksgezondheid de organisatie ervan in Nederland ter hand neemt. De dag heeft ieder jaar een andere thema, dat van land tot land kan verschillen.
In Nederland worden naar schatting 50.000 tot 80.000 kinderenmishandeld. In eenderde van de gevallen gaat het om psychische mishandeling of emotionele verwaarlozing. De slachtoffers houden er vaak hun leven lang last van. Zij zijn vaak extreem onzeker, voelen zich minderwaardig of zijn bang afgewezen te worden.
Bron: ANP

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in