Kernreactor Petten laat in campagne zien dat het kanker geneest (en geen kernenergie maakt)
De kernreactor in Petten is een meerjarige campagne gestart waarbij het zijn rol in de strijd tegen kanker centraal stelt. In onder meer emotionele filmpjes laat het patiënten aan het woord over hun genezing van de ziekte.
Het is de eerste keer dat de NRG, de moedermaatschappij van de reactor, zo naar buiten treedt.
Vacatures
Externe communicatie- en mediaspecialist
Vereniging Eigen HuisAccountmanager New Business
SpottaAccountmanager
SpottaHet emotionele component van de campagne bestaat uit 3 video-interviews met mensen die kanker overleefd hebben. Elk staan zij voor één van de 30.000 mensen per dag die baat hebben (gehad) bij medische isotopen die 'Petten' maakt.
De video’s worden in een Facebook-campagne ingezet om bezoekers naar het online platform te verwijzen, waar zij ook hun support voor de actie kunnen laten zien.
‘Wij zijn een wetenschappelijk insituut en hebben altijd de neiging om uit te leggen wat we doen’, zegt woordvoerder Cora Blankendaal. ‘Maar dat werkt niet altijd. Soms moet je emotie laten zien om en boodschap over te brengen.’
Volgens Blankendaal wordt die aanpak erg gewaardeerd wordt door kankerpatienten. 'Wat wij hier in Petten doen is een deel van een belangrijke ervaring voor ze. Zij willen daar erg graag over vertellen.’
(Tekst loopt onder video verder)
Naast de emotionele component is er ook een rationeel deel. Zo moet de campagne een einde maken aan de misvatting dat de reactor kernenergie zou produceren. De primaire activiteit van de reactor in Petten is juist de productie van medische isotopen.
Om de complexe wereld van medische isotopen in beeld te brengen is het platform 30.000perdag.nl gelanceerd. Doel ervan, en van de bijbehorende campagne, is bewustzijn creëren dat Nederland voorop moet blijven lopen in de behandeling van kanker, en dat Petten daarin een rol speelt.
Naar verwachting zal de komende 20 jaar het aantal kankergevallen met 70% stijgen, terwijl er slechts 6 reactoren die medische isotopen kunnen produceren, waarvan er één volgend jaar sluit. De vraag naar medische isotopen neemt wereldwijd dus toe, terwijl het aanbod afneemt.
Op het platform 30.000perdag.nl is een online informatiepark gebouwd waar je een virtueel bezoek kunt brengen aan verschillende onderdelen van de productieketen van medische isotopen: van grondstoffen tot reactor in Petten tot toepassingen in het ziekenhuis.
Credits
Bureau: brandwebbing
Concept: Rembrandt Smids, Dan Verhoeven & Nannie Gieles
Art Direction / Design: Dan Verhoeven & Jesse Schuuring
Productie: Suzan Wessels
Technische realisatie: Martijn van Dijk
Videoproductie: Lukkien
Verantwoordelijk bij klant: Cora Blankendaal & Chris de Koning
Reacties:
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word lid