Consument vindt voedsel veilig
Tweederde van de Nederlanders vindt dat het voedsel in de schappen en winkels voldoende veilig is. Twijfels over de veiligheid hebben zij…

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Dat meldt de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA), die onderzoek deed naar het consumentenvertrouwen in de veiligheid van voedsel, de Consumentenmonitor 2004. Ten opzichte van 2003 zijn zij zelfs ‘iets minder negatief', aldus de onderzoekers.
Wel loopt blind vertrouwen in de goede kwaliteit van het eten terug. Van de achttien verschillende voedingsgroepen als brood, groenten en fruit en snoep groeide het 'volledig vertrouwen' alleen voor babyvoeding en vitaminepreparaten. De rest daalde.
related partner content for mobile comes here
related partner content comes here
Dat blinde vertrouwen daalde ‘significant' voor de veiligheid van snoep, voorbewerkte verse groenten, kant-en-klaarmaaltijden en kip. Waar die daling vandaan komt, weet de VWA niet.
Reacties:
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word lid