Overslaan en naar de inhoud gaan

Betaalde of onbetaalde zoekresultaten: consumenten zien geen verschil

56 Procent van de internetters ziet geen verschil tussen betaalde en onbetaalde zoekresultaten. Dit zegt onderzoeksbureau Harris…
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

Het bureau onderzocht in juni het zoekgedrag van consumenten. Volgens de onderzoekers maakt de helft van de online consumenten geen onderscheid tussen redactionele en betaalde content.
Wanneer je kijkt naar de zoekmachines zelf, blijkt 54 procent van de Google-gebruikers geen verschil te zien tussen onbetaalde en betaald. Bij Yahoo ligt dat percentage een stuk lager, namelijk 42 procent.

Consumenten gebruiken steeds vaker een zoekmachine in hun zoektocht naar producten, bedrijven, mensen en nieuws. De meeste gebruiken daarbij Google, een op de vier zoekopdrachten gebeurt op Yahoo, en een op de 20 op MSN. Dit zegt meetbureau Hitwise.
En volgens Nielsen/Netratings zocht in juni 47 procent van de Amerikanen op Google, 22 procent op Yahoo, 12 procent op MSN, vijf procent op AOL en twee procent op MyWay.

Ask Jeeves komt niet voor in dit rijtje, maar liet in het tweede kwartaal van dit jaar wel een groei zien van 16 procent. AOL groeide 15 procent ten opzichte van het eerste kwartaal. Google liet een groei van zes pro-cent zien, Yahoo negen. MSN daalde echter met vier procent.

Consumenten blijken daarnaast weinig loyaal aan zoekmachines. Zodra een zoekmachine met een nieuwe dienst komt die efficiënter en vooral makkelijker in gebruik blijkt dan de andere, stappen ze over. Zoekma-chines doen daarom steeds meer aan branding. Vooral de pr-afdeling van Google draait overuren om alle nieuwe diensten van de zoekmachine te communiceren. Zo maakte Google onlangs AdWords flexibeler in gebruik, zijn online boeken via Google doorzoekbaar en maakte de zoekmachine uitgevers boos door met Google Print te komen (digitaliseren van boeken). Daarnaast kwam Google met lokale routeplanners voor op mobieltjes, lan-ceerde Google Earth dat gebruik maakt van satellieten, en vergrootte google de data-opslag voor Gmail tot twee gigabyte.

Bij Yahoo kunnen internetters tegenwoordig ook op zoek naar banen in de zoekmachine, is het zoeken op de mobiel verbeterd, net als de maildienst Yahoo Mail, en is het merk Overture omgezet in Yahoo Search Marketing. AOL tenslotte breidde video search uit en voegde news search toe als nieuwe dienst.

Bron: DM News

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al abonnee? Log hier in