Overslaan en naar de inhoud gaan

Minder faillissementen in ICT-sector

In de eerste negen maanden van 2003 zijn in de Nederlandse ICT sector 362 ondernemingen failliet gegaan. Dat zijn er 37 minder dan in…
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

In tegenstelling tot vorig jaar toen KPNQwest en Aïno ten ondergingen, zijn er in 2003 tot nu toe geen faillissementen van beursgenoteerde ICT-bedrijven geweest.Opvallend is dat ook veel al lang bestaande ondernemingen de malaise in de ICT-sector niet overleven. Van de 362 failliete bedrijven bestond 60 procent al langer dan vier jaar, terwijl een kleine 20 procent al meer dan 10 jaar actief was.
Evenals vorig jaar kende de ICT-dienstverlening met 221 stuks de meestefaillissementen, gevolgd door distributeurs en verkopers vanICT-infrastructuurproducten waarvan er 55 failliet gingen. Het aantalgefailleerde bedrijven met meer dan 100 medewerkers was 7 terwijl 95bedrijven tussen de 10 en 100 medewerkers hadden ten tijde van hetfaillissement.

related partner content for mobile comes here

Door de faillissementen gingen tussen januari en september 4.000arbeidsplaatsen verloren. Dat is echter maar een deel van het totale verliesaan arbeidsplaatsen in de Nederlandse ICT-branche. Bij formeel aangekondigdereorganisaties en bedrijfssluitingen waren ruim 3.300 arbeidsplaatsenbetrokken, terwijl door stilzwijgende saneringen en inkimpingen bij zowelgrote als kleinere ondernemingen de werkgelegenheid met meer dan 10.000arbeidsplaatsen afnam. Dat betekent dat na de forse teruggang in 2002 toende werkgelegenheid in de Nederlandse ICT-sector met rond de 30.000arbeidsplaatsen terugliep, ook in 2003 het verlies aan werkgelegenheid in detienduizenden loopt.
De informatie komt uit de ICT-Kennisbank van het in Nijmegen gevestigde onderzoeksbureau Marketons B.V. dat sinds 1989 gespecialiseerd isin het volgen en analyseren van de ICT sector.

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in