De wijnmakerij draagt de naam Chateau Amsterdam. Het is de bedoeling dat er zes wijnen (rood en wit) worden gemaakt van druiven uit Frankrijk, Spanje en Italië.
Particulieren en horeca
Na de oogst in september worden de druiven met speciale vrachtwagens van de wijnvelden naar Amsterdam gereden. In Amsterdam worden de druiven voor een tweede keer geselecteerd, gevinificeerd en gelagerd (opgevoed).
De productie van dit jaar van ongeveer 8.000 flessen is bedoeld voor Amsterdamse particulieren en horeca, en mag vanaf april 2018 verwacht worden.
Missie
De missie van Chateau Amsterdam is om productie en consumptie dichter bij elkaar te brengen en de stedelijke consument kennis te laten maken met de wijnwereld.
De wijnmakerij is een initiatief van een groep Amsterdamse creatieve ondernemers waaronder Remy Harrewijn (Festina), Gijs Kerbosch (Halal), Sjoerd Raaijmakers (Vice NL), Lenneke van Ingen (A Million Faces/Creative Connectors), Demian LaVigne (D&D) en Desmond Lissone (D&D).
‘Wijn maken is een kunst: het vergt geduld, liefde en aandacht’, zegt initiatiefnemer Remy Harrewijn. ‘Door de druiven te laten reizen in plaats van de flessen, bepalen wij zelf de ontwikkeling van de wijn. Zo brengen we Europa naar Amsterdam, maken we wijn op onze manier en kunnen we proces en resultaat delen met iedereen.’
Productie
De wijn wordt gemaakt door Jos Harrewijn, een wijnmaker uit Zuid-Limburg en oud-student van de bio-dynamische wijnproducent Alois Lageder uit Zuid-Tirol in Italië. Assistentie komt onder andere van een aantal Nederlandse wijnmakers en de Wijnuniversiteit Geisenheim in Duitsland.
Chateau Amsterdam is onderdeel van een creatieve hub met gelijknamige naam in Amsterdam Noord en is gehuisvest in een oude machinefabriek langs het IJ. Naast de wijnmakerij biedt het onderdak aan ondernemers, start-ups en creatieve professionals.
Plaats als eerste een reactie
Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!