Android gebruikers moeten meer updaten!

[door August de Vocht] Vol verbazing heb ik afgelopen week naar de distributie cijfers van Android gekeken. Het blijkt maar weer eens dat Android gebruikers niet graag updaten en/of van toestel wisselen bij een nieuwe software versie.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De op 1 na populairste versie voor Android is een in 2010 gelanceerde versie. Android Gingerbread (2.3) kwam uit in December 2010. En nu bijna 4 jaar later gebruikt nog steeds meer dan 21% deze versie op zijn smartphone. Dit is natuurlijk funest voor developers en klanten omdat de mogelijkheden van de 2.3 versie technisch ver achterlopen bij de meer populaire Jelly Bean versie (4.1). En je rekening zult moeten houden met de technische beperkingen van Gingerbread.

Maar hoe komt het nu dat Android gebruikers minder snel nieuwe OS versies installeren en/of relatief lang trouw zijn aan hun toestel. Is de kwaliteit van de hardware of oude OS zo veel beter dat overstappen niet nodig is (laat staan noodzakelijk)? Of gebruiken Android gebruikers hun telefoon vooral om “ouderwets” te bellen en te sms-en en zijn de overige functionaliteiten van ondergeschikt belang?

Buiten dat de Android gebruiker zijn OS niet heel actief update zien we ook dat Android gebruikers hun apps niet heel vaak updaten. Hierdoor blijven oude probleempjes vaak in de app zitten en zal de beleving achterblijven bij wat de werkelijke mogelijkheden zijn. Daarom is het als developer belangrijk om gebruikers meer te informeren met betrekking tot updates van de betreffende app. Maar vooral zal de Android gebruiker gewoon zelf vaker moeten updaten.

De platform cijfers voor Android: 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie