De reden Grand’Italia voor de introductie geeft is dat de Nederlandse consument steeds vaker voor speltproducten kiest.
Veel consumenten denken dat producten op basis van speltmeel gezonder zijn dan producten op basis van tarwemeel. Dat is dan ook de reden dat veel merken ook speltvarianten op de markt brengen. Koekfabrikant Peijnenburg introduceerde een tijd geleden bijvoorbeeld Peijnenburg Spelt & Rogge. Het Voedingscentrum zegt overigens dat spelt niet gezonder is dan tarwe.
Grand'Italia zegt over de introductie: 'Het mooie van de Grand’Italia spelt pasta is dat het een lekkere licht volkoren, subtiele nootachtige smaak heeft en dat je er alle kanten mee op kunt. Met deze spelt pasta als basis zet je met een paar simpele ingrediënten een overheerlijke, voedzame pasta maaltijd op tafel. Bijvoorbeeld spelt penne met zalm en paprika of spelt spaghetti met pesto en cherrytomaatjes.'
De speltpasta die Grand’Italia nu op de markt brengt, is volgens de fabrikant volledig volkoren. De producten liggen vanaf eind juli, begin augustus in de winkel bij onder andere Jumbo, Deen, Coop, Boon en Hoogvliet.
Plaats als eerste een reactie
Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!