Amstel Gold Race: goed voorbeeld van beleveniseconomie

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Zaterdag jl. heb ik deelgenomen aan de toerversie van de (wielrennen). Deze tocht wordt georganiseerd 1 dag voor de wielerprofessionals over hetzelfde parcours rijden. Het is de kans voor enthousiaste wielrenners om zelf te beleven wat de professionals mee maken tijdens de vele beklimmingen in het Limburgse landschap. De organisatie zorgt voor een uitstekende bevoorrading onderweg en vele vrijwilligers die lange tijd als verkeersregelaars een oversteekplaats bewaken. Meerdere organisaties van fietstochten heb dit uitstekende voor elkaar, dus dat is niet voldoende. Wat maakt de toerversie van de Amstel Gold Race dan tot een goed voorbeeld van de beleveniseconomie? En draagt dit event positief bij aan het merk Amstel?

Om te beginnen is er een SMS-service waarbij je meerdere telefoonnummers kunt opgeven die dan een bericht krijgen wanneer je gestart bent, bij de finish en op een aantal punten daar tussenin. Zo weten de thuisblijvers ook waar je bent en wanneer je eventueel thuis zult zijn. Het bereik van mobiele nummers in Limburg en Belgie was niet zo goed, dus ook om die reden is de SMS-service zeer gewenst. Daarnaast worden onderweg foto's gemaakt die je vervolgens kunt nabestellen, ook worden er video-beelden gemaakt op een aantal punten waaronder bij de beklimming van de Keutenberg (met stijgingspercentage van maximaal 22%). Op maandag jl. stonden de foto's en videobeelden op je . Ook de vele vrijwilligers dragen bij aan het succes van dit evenement en de positieve belevenis, omdat zij je 's morgens in alle vroegte in onvervalst Limburgs goedemorgen wensen en zeer behulpzaam zijn. Al deze elementen helpen je bij het vasthouden van de positieve belevenis. Tot slot komt daar dan nog de rechtstreekse uitzending van de wedstrijd van de professionals een dag later bij. Vanuit je luie stoel kun je dan zelf zien hoe hard de professionals gaan, terwijl je zelf weet dat je op een gelijke berg behoorlijk aan het ploeteren was. Kortom, voor mij is dit een succesvol uitgewerkt voorbeeld van de beleveniseconomie.

De toerversie van de Amstel Gold Race is zeer populair onder de wielertoeristen. Dit leidde er zelfs toe dat de site van de Amstel Gold Race in januari 2009 in de top 5 pagerank van Google voor kwam. Helaas voor de organisatie moet ik daar aan toevoegen dat de inschrijving met een aantal weken verschoven was naar halverwege januari. In nieuwsbrieven werd de hype opgebouwd met als gevolg dat de site bij de opening van de inschrijvingsperiode niet te benaderen was, of zeer traag was en pas na vele pogingen kon ik mij online inschrijven. Binnen 30 uur waren alle 12.000 startkaarten verkocht. Gevolg was wel dat veel mensen daar zeer ontevreden over waren. Dus zo zie je maar niet alles was perfect.

Voor diegenen die zich afvragen of ik na deze positieve belevenis nu ook Amstel ga drinken. Nee, zo ver gaat het niet, maar ik zag na afloop het bier rijkelijk vloeien in de feesttent. Dus Amstel zal mij als klant niet missen. Maar ik zag wel veel vrienden samen de tocht rijden en hoorde elkaar sterke verhalen vertellen in de feesttent. Dus het draagt zeker bij aan "de vrienden van Amstel". Al wordt dit niet meer zo nadrukkelijk gecommuniceerd als in de beginjaren van het evenement.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie