De publieke zendgemachtigden hebben al plannen ingediend voor uitzendingen rond de verkiezingen op 22 november. "Er is veel aanbod", zegt Van Dijk. "Van Paul Rosenmöller tot Prem Radhakishun.
Van Paul Witteman tot Freek de Jonge. Wat opvalt is dat programma's met een traditioneel 'linkse' oriëntatie de overhand hebben. En dat is jammer."
De coördinator benadrukt dat de publieke omroep pluriform moet en wil zijn. "En hoewel 'links-rechts' schema's wellicht achterhaald zijn, horen daar ook zeker programma's bij uit rechts-conservatieve' hoek. Zodat er ook echt iets te kiezen valt.
De publieke omroep moet letterlijk alle invalshoeken laten zien en politici van diverse pluimage aan het woord laten."
Van Dijk heeft de zendgemachtigden om aanvullende programmavoorstellen gevraagd. Op die manier
kan volgens hem iedereen zich in het eindresultaat van de verkiezingen herkennen.
Valt hier nog wat aan toe te voegen? Bijvoorbeeld de conclusie dat er in het verleden DUS alleen maar, of vooral 'linkse' politieke programma's te zien zijn geweest op de PO?
Tip voor Van Dijk: vraag eens of Elsevier en HP/De Tijd -'rechtse' printtitels die ook nog vinden dat de PO drastisch gereorganiseerd moet worden en de STER wellicht afgeschaft wegens unfaire concurrentie van dag- en weekbladen- eens hun koppen bij elkaar steken. Ten einde een wekelijks politiek tv-programma te maken. Moet wel ruim VOOR de verkiezingen in november beginnen, natuurlijk. Maar -slinkse of rechtse gedachte- dat zal wel niet de bedoeling zijn van Van Dijk.
Plaats als eerste een reactie
Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!