Overslaan en naar de inhoud gaan

STAP: Mixdranken minder onschuldig dan gedacht

Het drinken van gezoete alcoholhoudende mixdrank leidt in vergelijking met consumptie van niet-gezoete alcoholhoudende drank tot extra…
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

In het laboratorium van het Meander Medisch Centrum te Amersfoort is in samenwerking met de STAP een onderzoek uitgevoerd naar de relatie tussen het drinken van mixdranken en de hoogte van het alcoholpromillage. Mixdranken blijken te leiden tot een bijna twee keer zo hoog bloedalcoholgehalte (BAG). STAP vindt wel dat meer vergelijkbaar onderzoek noodzakelijk is. STAP is voorstander van een verbod op de verkoop van mixdranken in supermarkten. Juist via supermarkten komen kinderen, jongeren (en hun ouders) meestal voor het eerst met mixdranken in aanraking, vindt de stichting. Het onderzoek is uitgevoerd onder zestien vrouwen van 17-19 jaar. Gebleken is dat het drinken van drie flesjes Bacardi Breezer na een half uur leidt tot een alcoholpromillage uiteenlopend van 0,8 tot 1.1 promille. Bij een niet gezoete alternatieve alcoholhoudende drank liep het alcoholpromillage bij de deelnemers aan het onderzoek uiteen van 0,45 tot 0,6 promille. De premix van Bacardi bevat 275 ml mixdrank met een alcoholpercentage van 5,6. De bevindingen van het onderzoek zullen ook voor andere gezoete alcoholhoudende mixdranken gelden, zegt STAP. Het onderzoek is alleen uitgevoerd onder vrouwen. De conclusie van de onderzoekers is dat het drinken van zoete alcoholhoudende mixdranken het risico van een onverwacht en soms gevaarlijk hoog alcoholpromillage met zich brengt. Dit risico geldt vooral voor jongeren en kinderen en in het bijzonder voor jongere meisjes.

related partner content for mobile comes here
Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in