Overslaan en naar de inhoud gaan

Snacks 'gezond' in 2007?

'2007 wordt het jaar waarin transvetten zullen verdwijnen'.
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

übervoorspeller zei het een paar weken terug al, en de (een samenwerkingsverband tussen aanbieders en afnemers van plantaardige vetten en oliën met als doel vervelende vetten uit onze voeding te krijgen) onderbouwt het deze maand in hun nieuwsbrief:

related partner content for mobile comes here

Snacks en gefrituurde aardappelproducten zijn de afgelopen jaren 'gezonder' geworden, omdat ze steeds minder trans- en verzadigde vetten bevatten.

Het transvetzuurgehalte in snacks is tussen 2003 en 2006 gedaald van 9,8 procent naar 2,9 procent, als percentage van de totale hoeveelheid vet.

de rapportage die de TaskForce Verantwoorde Vetzuursamenstelling gisteren heeft aangeboden aan minister Hoogervorst (Volksgezondheid). Het rapport is te lezen

Kroketten, hamburgers en frikadellen minder dan 1 procent transvet (als percentage van het totale productgewicht).
Een frikandel wordt een gezonde hap! Jaja, nu nog volkoren varianten, wat toegevoegde vitamine A, D en E en de frikandel verdient een plekje in de schijf van vijf.

Ook patatproducenten dragen bij aan de vermindering van de hoeveelheden slechte vetten. Vóór 1995 bevatten voorgebakken aardappelproducten maar liefst 20 procent transvet. Nu ligt dat nog op slechts 1,3 procent van het totaal aan vet.

De doelstellingen van de campagne 'Verantwoord frituren' (eind 2006 moet 50 procent van de professionele patatbakkers vloeibaar frituren) zijn ook bereikt.

Maar er is nog steeds werk aan de winkel: Zo valt het met de transvetten in cake en koekjes wel mee, gemiddeld zit er in koek minder dan 3 procent, maar met de verzadigde vetten is het slechter gesteld dan ooit. Bakkers zullen dus ook beter hun best moeten gaan doen. Op dit moment onderzoekt TNO of een daling van verzadigde vetten in banket haalbare kaart is.

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in