Overslaan en naar de inhoud gaan

[Onderzoek] CEO en topmanagers zijn de grootste risicofactoren voor een PR-crisis

Ook online veiligheid krijgt steeds meer impact, aldus Britse managers
Miniatuurvoorbeeld
Miniatuurvoorbeeld

Meer dan een derde (39%) van hen zegt dat de het hogere-management team het grootste risicofactor is voor een fikse PR-crisis. 30% geeft aan dat handelen en de reputatie van de ceo zelf de grootste bedreiging vormt.

Naast de risico’s van het topmanagement en de ceo wordt ook de online beveiliging als grote dreiging gezien. Meer dan een derde (35%) van de managers noemt die als risico voor het bedrijf.

Voorbereid

De studie was opgezet om te ontdekken hoe bedrijven zijn voorbereid op een PR-crisis. De cijfers bevestigen ook wat hier in Nederland de inschatting is; dat bedrijven lang niet altijd goed zijn voorbereid.

Zo geeft 17% van de managers aan dat er in hun bedrijf geen enkele vorm van crisismanagement heeft georganiseerd. Bijna een kwart van de managers (24%) zegt dat er weliswaar een strategie is voor als de pleuris uitbreekt, maar dat ze die niet begrijpen.

Online monitoring

Slechts 10% van de Britse managers heeft tools voor online monitoring monitor van wat er op sociale media, forums en online-reviewsites over hun bedrijf wordt gezegd.

Bemoedigend is dat meer dan een op de vijf (22%) managers aangeven dat hun bedrijf een crisismanagementplan heeft dat in de hele onderneming bekend is.

Sectoren

Het onderzoek werd uitgevoerd in februari 2016 en gehouden onder managers uit verschillende sectoren. Het blijkt dat reis- en recreatiesector de meeste bedrijven telt die een PR-crisis achter de rug hebben.

16% van de managers in deze sector geeft aan zo;’n crisis achter de rug te hebben en er nog niet volledig van hersteld te zijn. Dat is het dubbele van het gemiddlede van 8% over alle sectoren.

Meer dan een kwart van de respondenten (26%) in de reis- en toeristsche branche geeft aan dat geen crisismanagementplan is.

Managers in de publieke sector zijn er het minst gerust op dat hun organisatie kan omgaan met een PR-crisis, 16% geeft aan er niet op voorbereid te zijn, tegenover 10% in alle sectoren.

 

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al abonnee? Log hier in