Overslaan en naar de inhoud gaan

Nederlandse ondernemer verkiest geluk boven geld

De overgrote meerderheid van de Nederlandse ondernemers vindt geluk belangrijker dan geld of de groei van hun bedrijf. Dit blijkt uit…
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

Vrijheid en je eigen agenda bepalen zijn voor veel entrepreneurs belangrijker dan het opbouwen van een groot succesvol bedrijf. Slechts voor een op de vier ondernemers is ‘groeien met het bedrijf’ de belangrijkste doelstelling. Ruim 70 procent van alle ondernemers vindt ‘genieten van mijn leven en vrijheid als ondernemer’ de belangrijkste reden waarom hij of zij ondernemer is geworden. Daarnaast is ruim 90 procent van de ondernemers het eens met de stelling: ‘mijn geluk telt meer dan de groei van mijn bedrijf’ en ‘mijn gezin is belangrijker dan de zaak’

related partner content for mobile comes here

Uit het onderzoek blijkt verder dat groei in termen van omzet, aantal werknemers of aantal vestigingen door veel ondernemers eerder als een last dan als lust wordt gezien. Bijna 80 procent van de ondervraagden is het eens met de stelling: ‘meer personeel betekent meer zorgen’ en slechts eenderde is het eens met de stelling ‘meer stress is prima, zolang ik maar meer verdien’.

Behalve geen zin in meer stress zijn de meeste ondernemers ook zeer bescheiden in hun ambities, groot denken is ze vreemd. Slechts een op de drie van alle ondervraagde ondernemers is het eens met de stelling: ‘Ik wil graag de grootste worden’.

Aan het onderzoek ‘Geld of Geluk?’ deden 2282 ondernemers mee. De gemiddelde leeftijd was 40,2 jaar; 85 procent was man, 15 procent vrouw. Uitgesplitst naar de duur van het zelfstandig ondernemerschap is 10 procent starter, 30 procent 1-5 jaar ondernemer en is 60 procent langer dan vijf jaar ondernemer. Gekeken naar de omvang heeft een kwart van de ondervraagde ondernemers geen personeel, de helft 1-4 werknemers, 20 procent 5-19 werknemers, drie procent 20 –50 werknemers en twee procent meer dan 50 werknemers.

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in