Overslaan en naar de inhoud gaan

Greenpeace: Nokia en Dell minst giftige merken

Nokia en Dell zijn de minst giftige merken. Dat blijkt uit de vandaag gepubliceerde Guide to Greener Electronics van Greenpeace.
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

In deze gids worden elektronicabedrijven gerangschikt naar hun gebruik van schadelijke stoffen en de manier waarop zij hun producten recyclen. Het is de bedoeling dat de consument met deze ranglijst eenvoudig kan vergelijken welke fabrikant de schoonste pc's en mobiele telefoons produceert en daarnaast zorgt voor een goede recycling. Op deze manier wil Greenpeace de vraag naar schone elektronica vergroten. De ranglijst vergelijkt veertien topmerken, die momenteel nog geen van allen een groene score krijgen.

related partner content for mobile comes here

Nokia en Dell delen de eerste plaats op de ranglijst. De derde plaats is voor HP, gevolgd door Samsung op 4, Sony Ericsson op 5, Sony op 6, LG Electronics op 7, Panasonic op 8, Toshiba op 9, Apple op 10, Fujitsu-Siemens Computers op de 11de and Acer op de twaalfde plaats. Helemaal onderaan bungelen Motorola en Lenovo, die laag scoren vanwege hun gebruik van schadelijke stoffen en het ontbreken van een recyclingbeleid.

De informatie waarop de Guide to Greener Electronics is gebaseerd, is in eerste instantie afkomstig van de bedrijven zelf: de ranglijst vergelijkt de verklaringen van de merken op hun websites.
Deze verklaringen zijn door iedereen te controleren. Greenpeace voert steekproeven uit om de verklaringen te controleren. Zodra een bedrijf zijn koers verlegt of op onwaarheden wordt betrapt, verandert de score en de ranglijst. Merken kunnen dalen op de lijst als zij de waarheid verdraaien en wanneer blijkt dat ze er een dubbele moraal op nahouden door zich in het Westen beter te gedragen dan in ontwikkelingslanden.

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in